Del Castilho kondigt deelname DA'91 aan verkiezing aan
27 May 2019, 20:44
foto
Angelic de Castilho, voorzitter DA'91


Angelic del Castilho, voorzitter van Democratisch Alternatief '91 (DA'91), heeft in een videoboodschap meegedeeld dat haar partij mee zal doen aan de verkiezingen van 2020. President Desi Bouterse moet volgens de politica absoluut geen kans meer krijgen om de richting van het land te bepalen.

"Meer dan voorheen zijn de afgelopen negen jaren een aanslag geweest op de Surinaamse waarden in ons volkslied," stelt Del Castilho. Zij tekent aan het verlies aan vertrouwen in de politiek, maar dat de democratie nog steeds de manier is waarop het volk geleid wil worden. Aangevoerd wordt dat de regeringen-Bouterse aanslagen hebben gepleegd op de rechtsstaat middels onder andere de aanname van de amnestiewet in 2012 en dat het volk bij zijn roep voor verbetering van beleid door deze president werden uitgemaakt voor staatsvijanden.

"Wij zijn vanwege 9 jaren wanbeleid, nu in een strijd... om de ziel van onze samenleving', zegt Del Castilho. Zij vindt dat etnische blokvorming niet het antwoord is op de uitdagingen waar Suriname voor staat. "Integendeel. Wij moeten juist nu verder vorm en inhoud geven aan nation building. Wij zullen samen met u, hand in hand met alle burgers  de strijd voor verandering moeten leveren."

Volgens Del Castilho zullen de regeertermijnen van Bouterse door de geschiedenis getypeerd worden als een on-Surinaams moment, een dwaling in onze bestuurlijke geschiedenis. De partijvoorzitter stelt dat deze president onder geen enkele voorwaarde nogmaals in het machtscentrum mag komen. "Maar als wij Desi Bouterse nog vijf jaar geven als president, zal hij het karakter van ons land voor goed en fundamenteel veranderen. Van democratie naar dictatuur, van beschaafde samenleving naar narcostaat.  Hij zal veranderen wie wij zijn!“

Er is geen optie om langs de kantlijn te staan, meent Del Castilho. Zij zegt dat in het idee en de droom die zij voor Suriname heeft iedereen, ongeacht ras, geslacht, afkomst, zijn idealen kan realiseren. De DA’91 voorzitter roept alle burgers op om samen op te trekken om die eerlijke politiek vorm te geven." Wij hebben elkaar nodig! Wij zijn de erfgenamen van Suriname, het is ons land, onze verantwoordelijkheid!"
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May