MZ traint 40 gezondheidsassistenten
27 May 2019, 13:15
foto
De gezondheidsassistenten krijgen een training in acute situatie met de focus op zwangerschap.


De Medische Zending (MZ) heeft 40 gezondheidszorgassistenten (gza's) uit de ressorten Brownsweg en Laduani aan de Boven-Suriname bijgeschoold in acute situatie met de focus op zwangerschap en bevalling. In juli worden er nog 10 gza’s getraind. 

Om de kwaliteit van de zorg voor zwangere vrouwen te kunnen garanderen, is continue bijscholing van gza's nodig, zegt MZ. De bijscholing duurde drie dagen en is verzorgd door Rosanne Peuscher, coördinator van de afdeling Opleiding van MZ, en de docent spoedeisende hulp van MZ, Lotte Bökkers. Tijdens deze bijscholing hebben de gza's een refresher gekregen in de theorie met de aandacht op het stimuleren van acute situaties waarbij zij moeten handelen. Hierbij is er voor het praktische gedeelte geoefend met fantoompoppen. 

De gza's blikken terug op een leerrijke training en vonden vooral het praktisch gedeelte erg nuttig. Peuscher vindt deze bijscholing essentieel en geeft aan dat er nog een bi-scholing in ICT voor dit jaar op het programma staat. Zij geeft verder aan dat de Medische Zending nog helaas afhankelijk is van donoren voor het financieren van het bijscholingsprogramma. De acute situatie bijscholing is mede mogelijk gemaakt door PAHO Suriname. 

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May