Asabina wil dat Brokopondo geen thuiswedstrijd meer verliest
16 May 2019, 03:48
foto
BEP-voorzitter Ronny Asabina installeert een kern te Tapoeripa. Hij wil meer stootkracht van zijn thuisdistrict hebben. (Foto: BEP)


BEP-voorzitter Ronny Asabina heeft Brokopondo een spiegel voorgehouden. Hij merkte tijdens vergaderingen in de dorpen Drepada, Hermansdorp (Brokopondo Centrum) en Tapoeripa op dat door bedrog, leugens en misleiding, hij uit De Nationale Assemblee is gehouden in 2015. Kwaadwilligen hebben mensen op een dwaalspoor gebracht, maar de situatie van het district is er niet beter op geworden. De politicus vergeeft de kiezers in het district, maar verwacht wel dat nu de thuiswedstrijden niet worden verloren. De partijvoorzitter vraagt om stootkracht, want een koe zonder horens kan volgens hem niet veel doen. Asabina is bij de vorige verkiezing niet gekozen in zijn thuisdistrict Brokopondo. 

Asabina heeft een kern opnieuw geïnstalleerd te  Hermansdorp. Hij bedankte de leden voor hun positieve bijdrage tijdens de vorige stembusgang, omdat zij in tegenstelling tot de overige dorpen, trouw gestemd hadden op de partij. Hij riep hen op dit pad niet te verlaten, omdat het resultaat van 2015 duidelijk onvoldoende is om de ontwikkelingsrichting van het district te helpen bepalen. “Jullie moeten juist een voorbeeld blijven en harder werken om voldoende zetels binnen te halen, zodat uw partij een krachtigere stem kan hebben na de uitslag van 2020,” meldt BEP. 

In het dorp Tapoeripa is een goed bezochte dorpskrutu gehouden met als doel de cluster installatie van de kernen van Boslanti en Tapoeripa. De opkomst van een grote groep jongeren, is een duidelijk signaal dat de partij groeiende en weer wortels aan het slaan is in haar thuishaven, Brokopondo, merkte Asabina op. 
Assembleelid Rudolf Zeeman hield het publiek voor “hoe belangrijk het is voor elke jager om met voldoende patronen op jacht te gaan”. “Als je met slechts twee patronen het bos ingaat om te jagen, hoeven jouw naasten en de rest van het dorp niet te rekenen op een jachtbuit, vooral als je eentje onderweg verliest. Want met één patroon kan je helemaal niks beginnen met de tijgers en slangen waartegen ij je dient te verdedigen, alvorens op pingo’s te schieten”, zei hij. De BEP wordt sinds het uittreden van Celsius Waterberg alleen door hem vertegenwoordigd in De Nationale Assemblee. 

Asabina legde het publiek uit waarom de BEP thans in een positie is beland, waarbij zij de naam draagt van ‘een koe zonder horens’. “Je draagt de naam van een koe, maar je hebt geen horens om stootkracht te tonen. Dit is de situatie van de partij nu in deze regering. We helpen mee om de verantwoordelijkheid te dragen van het bestuur van dit land, maar ‘nanga tra sma wi e nyan’. Wij hebben niet de jachtbuit binnengehaald op 25 mei 2015. “Wij vragen u om ons voldoende patronen te geven in 2020, geef ons voldoende zetels om het beleid te helpen bepalen, dan zullen wij instaat zijn de problemen waarmee jullie kampen uit de weg te ruimen. U heeft zelf gezien waartoe wij instaat waren tussen 2005 en 2010, toen wij mee konden bepalen," zei Asabina.