PL voorziet in eerste fase al 75 moskeeën van pakket
12 May 2019, 11:38
foto
75 moskeeën zijn door Pertjajah Luhur voorzien van pakketten. Dit heeft te maken met de vastenmaand Ramadan.


Ruim 75 moskeeën zijn reeds voorzien in de eerste fase van het Ramadanpakkettenproject van de Pertjajah Luhur (PL). Bij de volgende fase zullen de overige 150 moskeeën worden bedacht. Landelijk zijn er ongeveer 250 moskeeën. Het verpakken en de distributie van de pakketten startte gisteren in het PL-partijcentrum te Beekhuizen.

PL-voorzitter Paul Somohardjo benadrukt dat het niet gaat om een verkiezingsstunt. Immers wordt dit project al achtereenvolgende jaren uitgevoerd. Het geeft blijk van het sociale gedachtegoed waar de partij zich voor de volle honderd procent aan committeert.  De partijvoorman is er trots op dat leden en sympathisanten zich hebben ingezet voor de totstandkoming en uitvoering van dit project. Zij hebben zelf bijdragen geleverd om de aankoop van goederen mogelijk te maken, geven hun krachten aan het verpakken van de goederen en helpen een handje mee bij de distributie van de pakketten. De gotong-royong- gedachte komt hierdoor bijzonder goed naar buiten, stelt de PL-voorzitter.

Aan de moskeeën die een pakket ontvangen, zegt de partij in een begeleidend schrijven dat de geste wordt geschonken in verband met de Heilige maand Ramadan en spreekt zij de hoop uit dat deze in goede orde wordt ontvangen. Ook wenst zij de religieuze organisaties de zegeningen van de Almachtige in overvloed toe ten behoud van de eenheid van het land Suriname. 

In elk pakket zitten onder meer rijst, zonnebloemolie, aardappelen, uien, blom, thee, koffie, koffiecreamer, suiker, bami, knoflook en stroop. Somohardjo zegt dat het gaat om goederen die op eerlijke wijze zijn verkregen, middels bijdragen van leden en donateurs. Hij benadrukt dat het geenszins gaat om pakketten waarvoor de middelen op onrechtmatige wijze zijn ontvangen. De PL-voorzitter roept moskeeën die zich nog niet hebben geregistreerd op om dit alsnog te doen, zodat de partij ook voor hen een Ramadanpakket kan samenstellen. 

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May