Gajadien: Nieuwe ministers poging tot stemwinst
12 May 2019, 02:12
foto
Asiskumar Gajadien


"Terwijl er een mega-crisis in de bancaire sector gaande is, maakt president Desi Bouterse zich alleen maar druk om de komende verkiezingen. Het vervangen van ministers en in stelling brengen van keiharde paarse exponenten zijn alleen maar bedoeld om zoveel mogelijk zetels proberen te behalen. De reshuffeling van ministers heeft niets te maken met een beter beleid zodat de armoede waarin het volk gedompeld is geraakt in de negen jaren, te verlichten. De nieuwe ministers zijn de kandidaten die op de stembiljetten gaan prijken. De ministersposten zullen gewoon gebruikt worden om propaganda te voeren en mensen proberen zoet te houden." Deze analyse maakt Assembleelid tevens ondervoorzitter van de VHP, Asiskumar Gajadien. 

Gajadien zegt in gesprek met Starnieuws dat alleen maar afleidingsmanoeuvres plaatsvinden. Het corruptie faciliterende beleid zal gewoon worden voortgezet. In de kwestie Surinaamse Postspaarbank (SPSB) had de president gelijk de directie op non-actief moeten zetten. "Maar hoe kan hij optreden als de opdrachten om partijbonzen te faciliteren plaatsvinden met goedkeuring van de hoogste man in het land. Mensen krijgen miljoenen uitbetaald voor werk dat zij niet hebben verricht. Zo kan de NDP in alle districten via deze zogenaamde ondernemers, die begaan zouden zijn met het lot van de noodlijdenden, inspringen en geld op tafel leggen," stelt Gajadien. 

"Ik denk dat de president nog niet klaar is met het vervangen van ministers. Er komt zeker nog een vijfde nieuwe minister bij," voorspelt de politicus. Hij denkt ook dat het ministerie van Binnenlandse Zaken aangepakt zal worden. De NDP zal de teugels op dat ministerie strak in handen willen houden. De VHP-topper brengt in herinnering dat Bouterse in april vorig jaar, bij de vorige reshuffling nog had gezegd dat er geen ministers meer vervangen zouden worden in de eindfase. "De NDP zal alles aan doen om koste wat het kost aan de macht te blijven. De scenario's die uitgewerkt worden, zijn nog lang niet afgesloten. Nu zijn pas de eerste stappen gezet," zegt Gajadien. Hij gelooft dat ondanks deze scenario's van de president het volk hem en zijn partij zal afstraffen. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May