'Verpleegkundig beroep aan verandering onderhevig'
11 May 2019, 22:29
foto


Het verpleegkundig beroep is niet statisch, maar aan verandering onderhevig. Dat zegt verpleegkundig inspecteur Eudia van Hetten-Daniels, aan de vooravond van de herdenking van de Dag der Verpleging op 12 mei, morgen.

Zij zegt dat ondanks alles zij kan zeggen dat de verpleegkundigen in Suriname excellente verpleegkundigen zijn. Ze is blij dat er in verband met deze dag aandacht wordt  besteed aan het beroep. Van Hetten-Daniels merkt op dat de verpleegkundigen in het land goed zijn opgeleid en toegerust zijn door het kwalitatief gericht onderwijs, "waarbij er rekening is gehouden met de regels binnen de Caricom."

Ondanks de grote uitstroom van verpleegkundigen naar het buitenland, zegt ze dat er geen tekort is aan verpleegkundig personeel, omdat er een constante instroom van studenten is die worden opgeleid tot verpleegkundige. Via het Nationaal Informatie Instituut laat het ministerie van Volksgezondheid weten dat de Inspectie Verplegende en Verzorgende beroepen (IVV) samen met de verpleegkundige instellingen open staan voor veranderingen die op hun weg komen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May