O.S. Dijkveld opnieuw kampioen handen wassen scholenwedstrijd
11 May 2019, 17:38
foto
O.S. Dijkveld gaat uit haar dak nadat het lukte om kampioen te worden van het scholentoernooi handen wassen te Clevia Park.


Het ging er vrijdag zeer spannend aan toe tijdens het handen wassen scholentoernooi te Clevia Park. Alle scholen hadden zich tot het uiterste voorbereid. Maar uiteindelijk is het de O.S. Dijkveld tóch gelukt om de hoofdprijs in de wacht te slepen. Het vorige jaar was zij ook al kampioen. De O.S. Dijkveld heeft dus haar titel weten te prolongeren.

De Nabawischool heeft na een intensieve en creatieve strijd de tweede plaats weten te veroveren en liet daarmee de derde plek open voor de St. Ignatiusschool. Alle deelnemende scholen mochten op hun eigen manier een boodschap brengen over het belang van een goede handhygiëne. De ene deed het middels zang, een andere via een toneelstuk en sommigen combineerden zang, dans en toneel. Een deskundige jury onder leiding van voedseltechnoloog Ricky Stutgard lette onder meer op originaliteit, creativiteit en groepssamenwerking. De O.S. Dijkveld kreeg als kampioen opnieuw de wisseltrofee in handen. Van de organisatie kregen alle deelnemende leerlingen en begeleidende leerkrachten een medaille. Afhankelijk van hun plek op de lijst van winnaars komen de scholen in aanmerking voor handhygiënesystemen en/of refills. 

Bij deze vierde editie van het handen wassen scholentoernooi deden twee bijzondere scholen mee: de Louis Brailleschool voor blinde en slechtziende kinderen en de Kennedyschool voor leerlingen met een gehoorbeperking. Vanwege de inclusiviteitsgedachte heeft de organisatie deze speciale scholen ook betrokken. Hun voordrachten waren ontroerend en maakten duidelijk dat mensen met een beperking ook enorm veel talent hebben en een kans verdienen, net als ieder ander zonder beperking. Beide scholen werden door het management van Clevia Park uitgenodigd om op een door hen aan te geven zondag te komen genieten van een heerlijk ontbijt en van alle andere activiteiten zoals treintje rijden, hengelen, knutselen, paardrijden en schminken. “Jullie hebben ons écht geraakt met jullie voordracht”, verwoordde Clevia Park manager Kristina Legiman de gevoelens van vele aanwezigen.

Het scholentoernooi maakt deel uit van het handen wassen programma en wordt jaarlijks georganiseerd door Intermed Caribe in samenwerking met haar partners BOG, RGD, de districtscommissariaten Noord-Oost en Zuid-West. Zij worden hierin ten volle ondersteund door voedseltechnoloog Ricky Stutgard. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May