Nieuwste t-shirt Dierenbescherming ode aan moeder
09 May 2019, 12:33
foto
De 16e t-shirt van de Stichting Dierenbescherming Suriname is een ode aan de moeder.


De nieuwste t-shirt van de Stichting Dierenbescherming (DBS) is een ode aan de vrouw, de moeder. Het ontwerp van kunstenaar Wilgo Vijfhoven laat een relatie zien tussen mens en dier. De halzen en koppen van de twee streng ogende aka's vormen in zijn ontwerp een liefdevol hart.

"Mens en dier hebben elkaar nodig," zegt Vijfhoven. "Elk wezen heeft zijn functie op deze aarde." Ook bij moeders die streng overkomen, staat de liefde voor hun kind altijd centraal, vertelt hij. In het onderste hart heeft de kunstenaar ook heel subtiel de moederborst verwerkt.

De ijverige mieren in het ontwerp staan symbool voor het harde werk dat moeders dagelijks verzetten voor hun gezien. Met het ontwerp geeft Vijfhoven ook vooral aan dat elk dier, ongeacht zijn uiterlijk, groot of klein, een belangrijke rol vervult in het behouden van de balans in de natuur.

Door een DBS t-shirt te kopen draagt de koper bij aan de continuiteit van het werk dat de stichting verzet voor het Surinaamse dier. DBS vangt dieren op en verzorgt hen in het dierenasiel. Om de kosten voor de opvang en het onderhoud te dekken, organiseert de stichting ook tal van activiteiten. Zo ook de Moederdag taartenverkoop op zaterdag 11 mei. Deze fundraisingsactiviteit  wordt gehouden op de sidewalk van Choi's Noord van 09:00 uur tot 12:00 uur.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May