American Airlines start nieuwe route naar Guyana
09 May 2019, 20:30
foto
American Airlines zal vanaf december ook rechtstreekse vluchten vanuit New York naar Georgetown onderhouden. (Foto: American Airlines)


American Airlines begint vanaf december met een directe verbinding van de internationale luchthaven John F. Kennedy (JFK) in New York naar de internationale luchthaven Cheddi Jagan in Georgetown, Guyana. Voor de nieuwe service van JFK zal dagelijks een Boeing 737-800 met 160 stoelen, waarvan 16 stoelen in de eerste klas, worden ingezet.

De dagelijkse vluchten vanuit de JFK airport zijn gepland voor 18:00 uur met een aankomsttijd van 00:40 uur in Guyana. De terugvlucht vertrekt om 01:35 uur vanuit Guyana en komt om 06:29 uur aan in New York. Het vluchtplan moet nog worden goedgekeurd door de Guyana Civil Aviation Authority.

American Airlines startte in november 2018 vier wekelijkse vluchten naar Guyana vanuit Miami. De luchtvaartmaatschappij is van plan om in de zomer dagelijks te vliegen en wil door de grote vraag een groter vliegtuig met 172 zitplaatsen inzetten.

"Guyana verwelkomde in 2018 American Airlines met non-stop vluchten van Miami International Airport. Deze nieuwe route opent een extra manier waarop reizigers Guyana kunnen bezoeken, zijn toeristisch product kunnen ervaren en zijn schoonheid kunnen ontdekken," zegt Brian Mullis, directeur van de Guyana Tourism Authority. "Met deze dagelijkse vluchten zal American Airlines Guyana toegankelijker maken voor de wereld en zijn belangrijkste toeristische markten."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May