Barca-fan Giwani Zeggen: Liverpool heeft verdiend gewonnen
07 May 2019, 22:12
foto
Ondanks een gebroken hart blijft hij zielsveel houden van FC Barcelona. Deze wereldclub is verslagen door Liverpool.


"Ik had wel verwacht dat Barcelona in de finale zou komen. Niet dat het makkelijk zou gaan, ondanks de 3-0 voorsprong. Het blijft voetbal en er kan van alles gebeuren in een wedstrijd, zoals de vroege goal, waardoor je onder druk komt te staan". Dit zegt Giwani Zeggen, een grote fan van Barca, om een reactie gevraagd aan Starnieuws. In plaats van FC Barcelona gaat Liverpool naar de finale van Champions League. Barcelona is dinsdag met 4-0 ten onder gegaan. 

Zelfs toen het 4-0 werd, had Giwani de hoop niet opgegeven, en rekende op zijn messias Lionel Messi. "Maar Liverpool heeft verdiend gewonnen." Sportief heeft Giwani op zijn Facebookpage de fans van Liverpool gefeliciteerd, maar hij blijft van Barca houden, ondanks alles. Terugkijkend op de wedstrijd, zegt Giwani dat Barcelona heeft gespeeld om de wedstrijd niet te verliezen. Zo heeft de topclub in feite het onheil over zichzelf afgeroepen. 

Het is volgens Giwani ook geweldig voor de twee Nederlandse voetballers Georginio Wijnaldum, die twee fraaie doelpunten scoorde) en Virgil van Dijk dat ze in de finale staan. Zeker na de manier hoe ze vorig jaar ze de finale hebben verloren door de onsportieve overtreding van Sergio Ramos, waardoor Mo Salah niet verder kon in de wedstrijd. Mogelijk wordt de andere finalist Ajax als de wedstrijd woensdag tegen Tottenham Hotspur wordt gewonnen. Voor het Nederlandse voetbal is het geweldig dat twee Nederlanders de finale spelen en als Ajax woensdag wint. Het Nederlands voetbal heeft een dip meegemaakt afgelopen jaren. "Voor de Surinaamse jongens is het absoluut geweldig". 

Giwani merkt op dat hij ooit de moeder van Wijnaldum heeft ontmoet in Nederland toen hij daar studeerde. Zij vertelde toen trots over haar twee zoons die voetbalden. Zij geloofde erin dat Georginio de top zou halen. Hij speelde toen bij Feyenoord. "Jaren later is het mooi om hem de top te zien bereiken. Het is zeker mooi voor hemzelf en zijn moeder. Zij komt af en toe met vakantie in Suriname en wij komen elkaar nog tegen. Ik herinner haar nog altijd eraan wat zij toen had gezegd".

Al met al is het een enorme klap voor Barcelona om twee keer achter elkaar uitgeschakeld te worden, terwijl de club voorstond. "Maar je kan niet zeggen dat Liverpool onverdiend heeft gewonnen. Real Madrid supporters zouden verwijzen naar de arbiter, maar Barcelona-fans kijken eerst naar zichzelf. Alle fans van Barcelona zullen teleurgesteld zijn, maar dat neemt niet weg dat Messi de beste voetballer is die ooit voet heeft gezet op een voetbalveld," troost Giwani Zeggen zich. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May