Award voor Swami Raghavanand: ‘Ambassador of Yoga’ 
07 May 2019, 14:25
foto
Swami Raghavanand van de Brahmarishi ashram Suriname neemt een award in ontvangst.


(Aangeboden)

Swami Raghavanand van de Brahmarishi ashram Suriname, heeft de Global Award voor ‘Ambassador of Yoga’ ontvangen tijdens een spirituele bijeenkomst van de Wereld Yoga Gemeenschap (WYC) in India op 4 mei 2019.
De internationale toekenning van de titel ‘Ambassador of Yoga’ aan Swami Raghavanand voor het cultiveren van hogere spirituele kwaliteiten als onbaatzuchtige dienstverlening aan de mensheid, is niet alleen een eer voor de Brahmarishi ashram, maar ook een eer voor de gehele Surinaamse samenleving.

De global award werd hem uitgereikt door Swami Thankappan, voorzitter WYC. De WYC is een niet gouvernementele organisatie (NGO) die met de Verenigde Naties (VN) samenwerkt om de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen mede te helpen realiseren. Deze zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen moeten ervoor zorgen dat de wereld in 2030, voor iedereen een eerlijke, gezonde en veilige plek is om te leven.

De WYC bijeenkomst had als thema: 'Yoga for Sustainable Development Goals' (Yoga voor Duurzame Ontwikkelingsdoelen). Het verband tussen de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen en yoga is de éénheid tussen lichaam en geest (voor zelfrespect, zelfverzekerdheid van het individu), de eenheid tussen mensen onderling (voor tolerantie en samenwerking) en de éénheid tussen mensen en de natuur (ten behoeve van bevrediging van behoeften voor huidige en toekomstige generaties). Het is  deze onderlinge samenhang en verbondenheid die het mogelijk maakt voor de integratie van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen op een niveau van lichaam, geest en ziel.

Swami Raghavanand Parivrajak heeft een vijfjarige opleiding gevolgd in de materiële, spirituele en metafysische wetenschappen alsook beoefening van hogere discipline van Yoga in de Brahmarishi Ashram in Virat Nagar, Pinjore, India.
In Suriname  heeft Swami Raghavanand in 2008 de Brahmarishi Ashram op Kwatta in het district Wanica opgezet, de allereerste ashram die is ingezegend door zijn Gurudevshri Brahmarshi Vishvatma Bawraji Maharaj. De ashram ontplooit activiteiten als onder meer samenkomsten over de Bhagavad Gita en Ramayan, Hindi en Sanskritlessen, Yoga en Meditatiecursussen. De Brahmarishi Bawra baal prashikshan is voor kinderen vanaf de leeftijd van zeven jaar.
Vanwege de grote belangstelling zijn er afdelingen opgericht in Saramacca, de Brahmarishi Bawra Vidyapeeth op Damboengton (2017) en in Commewijne, de Brahmarishi Ashram/Dharm Vigyaan Kendra op Meerzorg (2017). Een ashram is het huis van een spirituele meester of leraar en bevordert een gezonde levensstijl en zelfbewustzijn door zelfdiscipline en zelfreflectie. Mensen bezoeken een ashram om leiding en geestelijke wijsheid te zoeken. In een ashram helpt men mee met taken terwijl tegelijkertijd het spirituele doel wordt nagestreefd.

De WYC heeft het voorstel geïntroduceerd om een Internationale Dag voor Yoga in het leven te roepen. De Verenigde Naties, een mondiale organisatie die nagenoeg alle landen verenigt voor een betere samenwerking, onder andere op het gebied van mensenrechten, de wereldeconomie en veiligheid,  heeft dit voorstel overgenomen en in 2015, is de dag van 21 juni uitgeroepen tot jaarlijkse Internationale Dag van Yoga.

Brahmarishi Ashram Kwatta, district Wanica 
Brahmarishi Bawra Vidyapeeth Damboengton, district Saramacca
Brahmarishi Ashram/Dharm Vigyaan Kendra Meerzorg, district Commewijne

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May