Ispeak: Wij willen niet aan de kantlijn staan
07 May 2019, 07:11
foto


Furnen Kofie, voorzitter van jongerenorganisatie Ispeak vraagt in een open brief aan minister Lalinie Gopal van Sport en Jeugdzaken, namens de organisatie aandacht voor een aantal zorgpunten onder jeugdigen in Suriname. De organisatie wil een bijdrage leveren aan de positieve ontwikkeling van Surinaamse jongeren. "Wij willen niet aan de kantlijn staan."

Middels deze brief willen wij van de jongerenorganisatie Ispeak, uw dringende aandacht vragen voor enkele brandende vraagstukken onder jongeren in Suriname. Wij zijn dagelijks in nauw contact met de jeugd en constateren al geruime tijd tot onze ergernis enkele zorgwekkende situaties onder die groep. Als officiële schakel tussen het maatschappelijk middenveld en de overheid vragen wij uw aandacht, omdat wij de mening zijn toegedaan dat wij samen met u ons doel efficiënt en duurzaam tot ontwikkeling kunnen brengen. Wij willen niet aan de kantlijn staan, maar dragen graag ook een steentje bij aan de positieve ontwikkeling van jongeren in het land. Helaas zijn wij tot op dit moment niet in de gelegenheid gesteld onze visie en oplossingsmodellen met u te delen. Eerdere handreikingen aan uw adres, hebben tot nu toe niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Hoewel Ispeak niet ontevreden is over uw sportbeleid, zijn wij van oordeel dat sommige vraagstukken met betrekking tot de ontwikkeling van onze jeugd, dringende aandacht vereisen. Als jongerenorganisatie maken wij ons met name zorgen om de volgende zaken:

•  De toename van jeugdcriminaliteit
•  De hangjongeren problematiek
•  Het toenemend gokgedrag onder jongeren
•  De drop-outs problematiek
•  De toename van tienerouders
•  De problematiek m.b.t. kinderarbeid (knippaverkopers en krantenverkopers)
•  Werkloosheid onder jongeren

Ispeak wil graag met u van gedachten wisselen over bovengenoemde zorgpunten en indien nodig samen met u werken aan concrete oplossingsmodellen. Zelf zijn wij al bezig enkele zaken aan te pakken. Graag vernemen wij van u wanneer we ons samen kunnen buigen over deze uitdagingen.
Hopend op een positieve reactie uwerzijds, verblijven wij.
 
‘LIVE FULL, DIE ON EMPTY’

Furnen Kofie
Voorzitter
ispeak.org@outlook.com

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May