Megan Markle bevallen van zoontje
06 May 2019, 15:18
foto
De aankondiging van de geboorte van de zoon van Megan Markle en prins Harry. (Foto: AFP)


De hertogin van Sussex, Megan Markle, heeft een jongen gebaard. De hertog van Sussex, prins Harry, heeft dat aangekondigd. Een stralende prins Harry zei dat ze "absoluut opgewonden" waren. Hij bedankte het publiek voor de steun.

Hij zei dat Meghan en de baby het 'ongelooflijk goed' deden, eraan toevoegend dat ze nog steeds dachten aan namen voor de baby, die om 05:26 lokale tijd werd geboren.

Buckingham Palace zei dat de baby 3,2 kg woog en dat de hertog aanwezig was voor de geboorte. In de aankondiging zegt Buckingham Palace: "De koningin, de hertog van Edinburgh, de prins van Wales, de hertogin van Cornwall, de hertog en hertogin van Cambridge, Lady Jane Fellowes, Lady Sarah McCorquodale en Earl Spencer zijn op de hoogte gebracht en zijn blij met het nieuws. De moeder van de hertogin, Doria Ragland, die dolblij is door de komst van haar eerste kleinkind, is met de Koninklijke Hoogheid in Frogmore Cottage.

"Een ingelijste bekendmaking is te zien op een ceremoniële ezel op het voorplein van Buckingham Palace, waar het op maandag tot 20:00 uur zal blijven staan. De babyjongen is de zevende in rij voor de troon, na de Prins van Wales, de hertog van Cambridge en zijn kinderen - Prins George, Prinses Charlotte en Prins Louis - en Prins Harry. Hij is het achtste achterkleinkind van de koningin.

Na de geboorte zei Harry dat het kind "een beetje te laat" was en dat hij van plan was binnen twee dagen een nieuwe aankondiging te doen, "zodat iedereen de baby kan zien". Toen hij gevraagd werd hoe het was om aanwezig te zijn bij de geboorte, lachte hij en zei hij: "Ik ben niet bij veel geboorten geweest, dit is absoluut mijn eerste geboorte. Het was geweldig, absoluut ongelooflijk, en, zoals ik zei, ik ben zo ongelooflijk trots op mijn vrouw.

 

"Zoals elke vader en ouder ooit zullen zeggen, weet je, je baby is absoluut geweldig, maar dit kleine ding is absoluut om voor te sterven, dus ik ben gewoon over het dolle heen." Hij voegde eraan toe: "Het was de meest verbazingwekkende ervaring die ik ooit had kunnen bedenken. Hoe een vrouw doet wat zij moeten doen, is onbegrijpelijk."

De baby heeft een dubbele nationaliteit en heeft na de geboorte automatisch het Amerikaanse staatsburgerschap verkregen via Meghan.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May