Suriname heeft leidersrol bij uitzetten HFLD-traject
04 May 2019, 08:35
foto
Winston Lackin, ambassadeur Milieuaangelegenheden. (Archieffoto)


Milieu-ambassadeur van Suriname, Winston Lackin, zal op 6 mei de vergadering leiden waarmee het ‘HFLD Platform’, geoperationaliseerd zal worden als een flexibel forum voor overleg en samenwerking op het gebied van bosbeleid en mobilisering van klimaatfinanciering. Het forum bestaat uit vertegenwoordigers van de High Forest cover Low Deforestation (HFLD) ontwikkelingslanden.

De toestemming om de HFLDs te leiden in het verwezenlijken van zijn doelstellingen en deze onder de aandacht van de internationale gemeenschap te brengen, kreeg Suriname op de in februari dit jaar gehouden HFLD-conferentie. Het land kreeg ook mandaat om de eerste vergadering van het HFLD Platform bijeen te roepen tijdens de 14e sessie van de ‘United Nations Forum on Forests’ (UNFF14) die van 6 tot en met 11 mei 2019 in New York wordt gehouden.

Suriname zal op 9 mei ook een Side Event organiseren, waarbij een panel bestaande uit vertegenwoordigers van Suriname, Guyana, Costa Rica, Nicaragua, Gabon en de ‘’World Conservation Society’ het zullen hebben over de relatie tussen HFLDs en klimaatfinanciering. Specifieke onderwerpen zullen zijn ‘Carbon Credits, Climate Finance, Green Development Strategy en Scientific Values, meldt het nationaal Informatie Instituut (NII).

Het is de bedoeling om de relevante bijdrage van de HFLDs bij het verzachten van klimaatsverandering op de internationale agenda te krijgen, om de belangen van deze landen beter te kunnen behartigen. Vertegenwoordigers van het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname en de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht maken ook deel uit van de delegatie van Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May