Praktijk maritieme studenten geregeld in overeenkomst
03 May 2019, 03:41
foto
De overhandiging van de getekende documenten. V.l.n.r. Michel Amafo, Rudolf Elias en Karl Bartolo. (Foto: Staatsolie)


Staatsolie Managing Director Rudolf Elias, Medservs CEO Karl Bartolo en de voorzitter van Suriname Logistiek Onderwijs (SLO) Michel Amafo, hebben gisteren een overeenkomst getekend, die voorziet in het opdoen van praktijkervaring door maritieme studenten. Elf studenten van het Suriname Maritime Institute (SMI) zullen vanaf juni tot december praktijkervaring opdoen op schepen van Medserv, de logistiek contractor van het Staatsolie Nearshore Drilling project.

SLO biedt transportonderwijs aan en is de organisatie waaronder het SMI valt. Door de samenwerking wordt voorzien in de dringende behoefte aan vaarpraktijkervaring voor tweede- en derdejaarsstudenten van het SMI. Staatsolie neemt, de kosten van de medische keuringen vereist voor werken op zee, de reisverzekeringen en de vereiste veiligheidstrainingen van de studenten, voor zijn rekening.

Staatsolie is op 1 april 2019 gestart met exploratieboringen in het nearshore-gebied, het zeegebied tot veertig kilometer uit de kust. Medserv is belast met het transport van personeel en materiaal over water vanuit de haven naar het boorplatform en omgekeerd.

Medserv zorgt voor scheepsaccommodatie en praktijkbegeleiding door de kapitein, tijdens hun verblijf op de schepen. SLO is verantwoordelijk voor de overige verzekeringen, en pedagogische en didactische begeleiding van de studenten, meldt de Staatsolie Corporate Communication.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May