Suriname speelt 1-1 tegen Curaçao
02 May 2019, 17:16

Suriname heeft tijdens het Concacaf U-17 kwalificatietoernooi gelijk gespeeld tegen Curaçao. Na 90 minuten spelen wees was de stand 1-1 op het scorebord. De ruststand in deze ontmoeting was tevens de eindstand. Suriname moest al met al het karweitje hadden afgerond, vindt bondscoach Dean Gorré.

Suriname vond als eerst het net. Geraldo Reumel werd goed aangespeeld via een steekpass in het midden en rondde de aanval fantastisch af. Het duurde even voordat de gelijkmaker door een afdekkingsfout werd ingeschoten. Suriname domineerde in de eerste 20 minuten. Na 30 minuten spelen ging het bergafwaarts mede door een mindere conditie van de spelers. Het spel werd af en aan gedicteerd. Gorré zegt dat "wij bij vlagen het spel oppakten". Hij is wel tevreden over de inzet maar zeker niet over het resultaat, te meer omdat Curaçao reeds in de eerste helft met 10 man speelde. "We wisten wel dat het team conditioneel niet sterk genoeg was en werden we tijdens de wedstrijd met de neus op de feiten gedrukt.
Ook in de tweede helft was dit het geval, zegt de bondscoach. Spelers liepen met krampen zelfs toen we alle drie wissels hebben gepleegd.

Later op de dag speelt Panama tegen Costa Rica. Aan de hand van deze wedstrijd zullen we onze tactiek voor de eerstvolgende wedstrijd toepassen, zegt de coach. Vrijdag is er een training gepland. Het team voor de tweede wedstrijd zal dan klaar worden gestoomd, deelt de trainer mee.

De nationale U-17 selectie is dinsdag naar USA vertrokken voor deelname aan de U-17 Concacaf WK Kwalificatie wedstrijden. Suriname  is in een poule samen met Curaçao, Costa Rica en Panama.

In U-17 WK Kwalificatie verband is Suriname 4 keer tegen Curaçao uitgekomen waarvan 2 x gewonnen en 1 x verloren. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat beide landen gelijk hebben gespeeld. In het WK Kwalificatie toernooi van 2017 heeft Suriname de eindronde van de Concacaf bereikt. De technische staf hoopt dit maal het ook zo ver te schoppen.
De eerstvolgende tegenstander van Suriname is Panama. Tegen het Midden-Amerikaanse land heeft Suriname nog nooit gespeeld op U-17 niveau.