RO belooft spoedige uitbetaling vergoeding dignitarissen
02 May 2019, 18:50
foto
Hoofdkapitein Hendrik Fedries (l) op bezoek bij minister Edgar Dikan (r) van RO. (Foto: RO/NII)


Minister van Regionale Ontwikkeling (RO), Edgar Dikan en hoofdkapitein Hendrik Fedries van het Langu-gebied, hebben dinsdag gesproken over de achterstand in de uitbetaling van de vergoeding van dignitarissen. De overheid heeft een achterstand van een aantal maanden in de uitbetaling van bepaalde kapiteins en basja’s. Dikan zegt dat er hard gewerkt wordt om deze in te lopen.

Het Langu-gebied is langs de Gran Rio in Boven-Suriname. De residentie van Fedries is op Stonhuku en hij voert het gezag over zeven dorpen. Dikan gaf de garantie dat er in het nieuwe uitbetalingssysteem geen nieuwe achterstanden zullen worden opgebouwd. De uitbetaling geschiedt nu geautomatiseerd en de tegoeden worden rechtstreeks overgemaakt naar de bankrekeningen van de dignitarissen.

RO heeft de afgelopen periode dignitarissen begeleid in het openen van bankrekeningen bij lokale banken, meldt de voorlichting van het ministerie, via het Nationaal Informatie Instituut. Volgens Dikan werkt het ministerie aan een voorstel om dignitarissen in aanmerking te laten komen voor de 25% verhoging die onlangs is toegekend aan ambtenaren. Zover is het echter nog niet.

Fedries heeft Dikan bij deze gelegenheid uitgenodigd om zijn 80ste verjaardig met hem te vieren. Hij is op 2 mei jarig, maar hij viert dat uitbundig op zaterdag 4 mei. Dikan heeft de uitnodiging geaccepteerd. Hij noemde Fedries in zijn boodschap een ‘elegante man’ en ‘goede vriend’. Hij zei het op prijs te stellen dat de hoofdkapitein van tijd tot tijd langskomt om van gedachten te wisselen over allerhande zaken en benadrukt het belang van het onderhouden van een goede communicatie tussen het traditioneel gezag en de regering.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May