NDP: Rust op arbeidsfront belangrijk voor ontwikkeling
01 May 2019, 05:18
foto


Wrokoman Dey markeert een belangrijk momentum om de strijd voor lotsverbetering, die geleverd is door helden en heldinnen in onze gehele geschiedenis, te memoreren.
De strekking van de Internationale Dag van de Arbeid past bij de ideologie van onze partij welke gestoeld is op het creëren van een sociaal-rechtvaardige samenleving en het besef dat de burgers van dit land de belangrijkste hulpbron zijn van waaruit de nationale ontwikkeling bevorderd moet worden. We zeggen niet voor niets steeds de mens staat centraal.

De NDP gelooft in dat kader in het creëren van een duurzaam en waardig arbeidsmilieu welke leidt tot optimale en waardevolle arbeidsproductiviteit. Een dergelijk milieu draagt bij aan het realiseren van welzijn en welvaart van arbeiders en hun gezinnen.

Het pad welke Suriname op arbeidsvlak heeft afgelegd, is behalve het bloed, het zweet en de tranen, er zeker ook één van veerkracht. Er zijn mannen en vrouwen geweest in onze geschiedenis die zich hebben opgeofferd, vanuit de overtuiging dat het nageslacht onder waardigere omstandigheden in staat moet zijn om in hun levensbehoeften te voorzien. De factor arbeid is dan ook op bijzondere wijze beïnvloed door onder meer Jowinie Abaisa, Pater Weidman, Louis Doedel en Anton de Kom. Dit nobel streven moet verder gekoesterd, voortgezet, en bovenal onderwezen worden aan het nageslacht. Immers om het heden te begrijpen is het van belang inzicht te verkrijgen in het verleden.

De instelling van de stichting voor Dekolonisatie van Suriname, Dekosur, om de geschiedschrijving vanuit Surinaams perspectief vast te leggen, zal zeker ook in belangrijke mate bijdragen aan het verder presenteren van inzichten in de geschiedenis van ons volk teneinde het begrip van de hedendaagse samenleving te vergroten. De factor arbeid zal dan ook in dat perspectief gepresenteerd worden.
De NDP juicht ook het initiatief van de Papa Anton de Kom Consciousness Movement toe met als doelstelling het bevorderen van het bewustzijn gericht op het verder verheffen van het bewustzijn van het Surinaamse Volk.

Van regeringswege zijn er een aantal initiatieven genomen die bijdragen aan een verbeterd arbeidsklimaat. De inspanningen voor het tot stand brengen van de Wet Arbeidsbescherming Gezin, onderstrepen de inzet welke uitgaat van de regeringspartij om het nodige te doen, opdat het welzijn van arbeidende gezinnen wordt bevorderd.
Met de facilitering van Stichting Wan Okasi door het ter beschikking stellen van voertuigen ten behoeve van zorgvervoer, waarmede de mobiliteit van deze bijzondere groep vergroot wordt, zijn er belangrijke stappen gezet richting het verder bevorderen van de opname van personen met een beperking in het arbeidsproces.

De hedendaagse realiteit gebiedt ook aan te geven dat de arbeidende klasse de afgelopen periode bijzonder op de proef gesteld is door de uitdagingen welke zich op monetair en financieel vlak gepresenteerd hebben en de moeilijke keuzes die de regering heeft moeten maken om haar inkomsten te verhogen. Toch heeft de regering zich beijverd om binnen haar mogelijkheden alsnog ook maatregelen door te voeren welke verlichtend gewerkt hebben op de koopkracht van specifiek de arbeidende klasse. Enkele van deze maatregelen zijn onder meer het verhogen van de lonen van ambtenaren en landsdienaren en het handhaven van de subsidie op nutsvoorzieningen voor huishoudens, alsook de inspanning om consumptiegoederen tegen betaalbare prijzen ten verkoop aan te bieden. De economische groei in 2018 en de vooruitzichten op verdere economische groei in 2019 geven op dit vlak vertrouwen voor de nabije toekomst.

Rust op het arbeidsfront is een belangrijke voorwaarde voor de ontwikkeling van een land. De NDP kijkt uit naar het verder handhaven van de balans met alle betrokken partijen.
Voorts wenst de NDP de totale samenleving, in het bijzonder de arbeidende klasse een bezinningsvolle Wrokoman dey toe!
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May