Situatie Venezuela onoverzichtelijk; gevechten gaande
30 Apr 2019, 16:25
foto
Een overgelopen militair ondersteunt de demonstratie tegen president Nicolas Maduro. (Foto: Reuters)


Sinds de oproep vanmorgen door oppositieleider Juan Guaidó is de situatie in Venezuela bijzonder onrustig. Er zijn aanhoudende gevechten gaande in de straten van Caracas tussen betogers en veiligheidstroepen. De zichzelf benoemde president Guaidó heeft de Venezolanen opgeroepen om staatshoofd Nicolas Maduro af te zetten. De regering-Maduro zegt niet bezorgd te zijn. Het leger zal zijn grondwettelijke plicht blijven uitvoeren.

Guaidó heeft in de ochtend een video-boodschap geplaatst waarin militairen opgeroepen zijn om de regering niet te ondersteunen. Diverse militairen die overgelopen zijn, waren in gezelschap van Guaidó te zien. Volgens de defensieminister van Venezuela gaat het om een kleine groep 'verraders'. De situatie in het land is bijzonder onoverzichtelijk. Het is nog niet duidelijk of gewonden of doden zijn gevallen bij de schermutselingen.

Maduro heeft via Twitter gezegd dat het leger loyaal is aan de regering. Hij wordt ook gesteund door Rusland en China. Ook Guaidó heeft steun van diverse landen, zoals Latijns-Amerika, Amerika en landen van de Europese Unie.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May