Hoogzwangere Syfana krijgt SRD 10.000 en meer van 'Bordo'
30 Apr 2019, 06:39
foto
Syfana Adipi bedankt Joel 'Bordo' Martinus voor de eer die haar ten deel is gevallen. Zij is gekroond als winnaar van de Avond Vierdaagse.


Het is juist haar zwangerschap en de liefde voor haar cultuur en wel het dansen, die haar hebben bewogen om deel te nemen aan de Avond Vierdaagse. Dat zegt de hoogzwangere Syfana Adipi, die met de foto van haar deelname de harten van velen op social media heeft veroverd. Ze is zeer vereerd om als middelpunt van belangstelling te zijn maandagavond in het ABOP centrum. Ondernemer en entertainer Joel 'Bordo' Martinus heeft haar SRD 10.000 cash geschonken. Bordo en ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk hebben ook gouden kettingen cadeau gegeven aan moeder en baby in de buik.

Bordo vindt het geweldig en gedurfd van deze hoogzwangere vrouw die al dansend de Avond Vierdaagse heeft afgegrond. Het was een en al een feeststemming maandag bij ABOP. De zaal was feestelijk versierd en haar groepsleden van de 'Shining Stars' hebben de beste pasjes van de afgelopen dagen laten zien. Wat voor Bordo ook zeer bijzonder was, is dat nadat ze werd gefotografeerd haar story viraal ging en tienduizenden mensen heeft bereikt, zowel nationaal als internationaal. Bordo die de donatie met heel zijn hart doet, zegt dat de originaliteit van Adipi hem bijzonder aanspreekt. Syfana zit heel bescheiden en vol emoties erbij.

Haar groep 'The Shining Stars' bestaat al enkele jaren en doet onder meer culturele optredens. Deze overwegend Saramaccaanse groep heeft van ABOP-voorzitter Brunswijk aangeboden gekregen om vast op te treden tijdens bij ABOP propaganda activiteiten voornamelijk in het boven Suriname gebied. Brunswijk gaf mee dat het gebaar van Bordo als onderdeel van de marroncultuur gezien moet worden. “Het is haar gelukt en zowel zij als haar kind kunnen nu al als bijzonder worden aangemerkt,” meent hij. De partij hecht veel waarde aan de vrouw, deelt Brunswijk mee.

Syfana’s moeder die ook in verwachting is, kreeg van de partijvoorzitter ook cadeautjes. Bordo heeft verder beloofd een 20 gram gouden halsketting voor de baby en een 10 gram gouden halskettingen voor de moeder. Brunswijk zette een schepje bovenop door Syfana een 30 gram gouden ketting aan te bieden aan het kind in buik van Syfana. Verder mag ze van hem een 40 gram gouden ketting verwachten. De moeder van Syfana mag eveneens een 40 gram gouden ketting tegemoet zien en voor haar nog te geboren baby een 20 gram gouden ketting.

Bordo hoopt dat de regering meekijkt en haar verder ondersteunt. Zij is met haar groep de echte winnaar van de Avond Vierdaagse. Top Surinaamse artiest Jackson Blai zong ook nog voor Syfana en mag ze van de Universal band en Bordo totaal 100 pakken pampers verwachten. Ook zal het kind van Syfana vier maanden lang gratis worden gevoed. ABOP parlementariër Edward Belfor onderstreepte de sociale kracht van de partij. Hij hoopt dat anderen nu zien waarvoor de partij ook staat.


Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May