Radiologische zorg krijgt structuur met installatie commissie
27 Apr 2019, 00:56
foto
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid. Rechts van hem voorzitter Whitney Rellum-Coulor. Zij vertegenwoordigt het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Links Jean-Paul Gooswit. Verder Ben Halfhide en Radjesh Ramadhin. (Foto: Volksgezondheid)


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft vrijdag het nieuwe bestuur geïnstalleerd van de commissie Kwaliteit en Veiligheid in de radiologische zorg. Deze commissie heeft onder andere als taak, het voorbereiden en opstellen van het beleid over stralingshygiëne en kwaliteit in de radiologische gezondheidszorg. De commissie adviseert de minister over erkenningseisen en kwaliteitscriteria voor stralingsbeschermingsopleidingen.

De commissie is onder leiding van Whitney Rellum-Coulor, namens het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De zittingsduur is drie jaar. Andere taken van de commissie zijn: het voorbereiden en indien daartoe gemandateerd, verlenen van toestemmingen voor het werken met ioniserende straling;
- het houden van toezicht op de naleving van wettelijke bepalingen;
- het melden van nieuwe toepassingen met betrekking tot ioniserende straling aan de minister;
- het beheren en onderhouden van een deugdelijke administratie van relevante gegevens die betrekking hebben op de stralingshygiëne, op de stralingstoepassingen en de bronnen in de radiologische gezondheidszorg;
- het jaarlijks zorg dragen voor een rapportage over de stralingshygiëne aan de ondernemer/vergunningshouder en de minister.

De overige leden zijn: Ben Halfhide namens de Vakgroep Radiologie in Suriname, Radjesh Ramadhin, namens het Bureau Openbare Gezondheidszorg en Jean-Paul Gooswit, vertegenwoordiger van de Surinaamse Tandartsen Vereniging.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May