VHP ingenomen met ontvangst en afspraken in Apoera
27 Apr 2019, 02:48
foto
De VHP-vergadering in Apoera vrijdagavond is goed bezocht door de mensen van het dorp. Ook de kapiteins van Apoera, Washabo en Section waren aanwezig.


VHP-voorzitter vindt dat door de opmars van Orange movement president Desi Bouterse meer zaken realiseert voor het binnenland. In maart zou de VHP reeds in Apoera zijn, maar op dezelfde dag was ook de president in het gebied. Santokhi zei vrijdagavond tijdens een goedbezochte vergadering dat de VHP de president de gelegenheid heeft gegeven om ongestoord met de bewoners te kunnen vergaderen en zaken die nodig zijn, in orde te maken. "Na 9 jaren is de Orange movement in staat geweest om hem van zijn stoel te lichten en hem richting Apoera te dirigeren,"stelde Santokhi.

De VHP is blij met de goede opkomst op Apoera, waarbij naast de kapitein Carlo Lewis ook de dorpshoofden van Washabo en Section ook aanwezig waren. Lewis heeft ook een welkomstwoord gericht en de VHP gevraagd te helpen bij het oplossen van het grondenrechtenvraagstuk. Hij zei ingenomen te zijn met de komst van de oranjepartij. Hij riep de dorpelingen op om kennis te nemen van de boodschap die gebracht wordt en daarna een eigen keus te maken.

Uit de verschillende toespraken blijkt dat de mensen graag ontwikkeling willen en een goede toekomst voor hun kinderen. Zekerheden, zoals het erkennen van de grondenrechten is van groot belang. In Apoera is er een kern geïnstalleerd door Santokhi. Deze kern staat onder leiding van Marciano Young, die hierin geassisteerd wordt door Josta Lewis. "Vandaag is het begin van de positieve verandering voor het ressort Kabalebo," stelde Young. Hij stelde dat er drastische veranderingen zullen komen en dat niet geaccepteerd zal worden dat er lukraak maar gronden worden uitgegeven.

Santokhi heeft diverse organisaties uitgenodigd om met de VHP te komen praten over het uitvoeren van microprojecten. Deze projecten worden landelijk uitgevoerd om gezinnen weerbaar te maken. Santokhi heeft toegezegd dat op verzoek van de lokale bevolking een bakkerij zal worden opgezet in Apoera. Deze toezegging is met luid applaus begroet. De VHP-delegatie blijft overnachten in West Suriname. Voor zaterdag is er een vergadering gepland in Washabo.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May