Opnieuw wereldreiziger bij minister Tsang
26 Apr 2019, 18:43
foto
De wereldreiziger Chen Yong (l) uit Beijing gisteren op bezoek bij minister Stephen Tsang (r) van Handel, Industrie en Toerisme. Chen gebruikt zijn voertuig om te kamperen. (Foto: HI&T/NII)


Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) heeft de wereldreiziger Chen Yong uit Beijing, gisteren ontvangen. Chen maakt met zijn auto een wereldreis en heeft Suriname als 83ste land aangedaan. Het is gebruikelijk dat in elk land waar Chen komt, een verklaring in zijn dagboek wordt getekend als bewijs van zijn aankomst in het land. Hij vroeg Tsang de verklaring in het Nederlands op te schrijven.

In 2014 is Chen begonnen om via Alaska, Europa, Afrika en Azië met zijn auto aan te doen en in augustus 2018 is hij gestart met de Amerika’s. Na Suriname zal hij doorreizen naar Frans-Guyana en Brazilië. Vermeldenswaard is dat hij zijn voertuig gebruikt om te kamperen.

Het bezoek van Chen is als navolging van het bezoek van Juli Hirata uit Alaska, die in haar eentje al fietsend een wereldreis maakt door de “Extremes of the America's”. Ze was kortgeleden in Suriname om te fietsen op Bakkie, Commewijne en bracht op 12 april 2019 een bezoek aan de minister, meldt de voorlichting van HI&T, via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May