Samsoedien perplex: Niks waar over verkrachtingszaak zoon
15 Apr 2019, 00:00
foto
In Dagblad Suriname van maandag staat op de voorpagina dat de zoon van minister Roline Samsoedien verdacht wordt van misbruik 10-jarig meisje.


Minister Roline Samsoedien (Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer) staat er versteld van dat de naam van haar zoon Riaaz en die van haar door het slijk worden gehaald. Zij zegt aan Starnieuws dat zij nooit gebeld heeft naar de politie om te voorkomen dat vermeend onderzoek wordt gedaan naar een zaak tegen haar zoon. Hij weet hier ook niks van en leest in de media dat hij een 10-jarig meisje zou hebben misbruikt. "Mijn zoon gaat in de ochtend aangifte doen hiertegen, want zijn goede naam en eer zijn te grabbel gegooid," zegt de bewindsvrouw.

Samsoedien ontkent dat haar zoon betrokken is bij een verkrachtingszaak. "Hij heeft mij ook gebeld over de berichten in de media. De Ware Tijd zegt dat de zoon van de minister zich vermoedelijk heeft vergrepen aan een minderjarig kind. Tegen hem wordt nu onderzoek gedaan. De man, een ondernemer, zou een tienjarig meisje hebben verkracht. Het misdrijf zou zich hebben afgespeeld in het politieverzorgingsgebied Lelydorp.

Deze kwestie speelt al enkele dagen. Nadat aanvankelijke pogingen van de ouders van het vermeende slachtoffer om aangifte te doen te Lelydorp niets opleverden, is de aangifte uiteindelijk aangenomen en is het onderzoek vervolgens overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken. De familie is intussen door de onderzoeksdienst van Jeugdzaken ontvangen en de zaak zal verder worden onderzocht. Er zijn in deze kwestie al enkele verhoren afgenomen. De verdachte is nog niet aangehouden.

"Pogingen van de familie om aangifte te doen bij de politie van Lelydorp werden bemoeilijkt, naar verluidt door tussenkomst van de bewindsvrouw, moeder van de vermoedelijke dader. De korpschef zou op de hoogte zijn gebracht van deze zaak en ook de leiding van de Surinaamse Politiebond volgt hoe deze zal worden afgewikkeld. Politieagenten zijn gebelgd dat vanuit politieke hoek instructies zouden zijn gegeven aan een politie-inspecteur van station Lelydorp om de zaak niet aan te pakken,"schrijft de Ware Tijd.

Dagblad Suriname windt er helemaal geen doekjes om. De krant schrijft dat het gaat om de zoon van Samsoedien. "Ik ga deze kwestie niet zo laten. Er is niks geverifieerd en alles wordt in de media gebracht. Ik zal een proces beginnen tegen Dagblad," laat Samsoedien optekenen. Zij vindt het vreselijk dat mensen allerlei conclussies trekken, zonder na te trekken of het waar is. "Het is toch belachelijk dat ik grond zou hebben aangeboden om de zaak in de doofpot te stoppen. Ik zal deze kwestie niet zo laten, want dit gaat te ver", zegt de minister.