O.S Zanderij GLO-scholenslagbal kampioen van Suriname
07 Apr 2011, 19:30
GLO-slagbalkampioen O.S.Zanderij. (Foto: RSP)

O.S. Zanderij is tijdens het scholenslagbal toernooi van her ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling landelijk kampioen geworden. O.S. Zanderij is eerst kampioen geworden van regio 6 (district Para en een deel van district Wanica) en heeft zich daarna geplaatst voor de halve finale van het toernooi. Verder hadden zich geplaatst, Sophia’slust 2, Shri Shivaschool, St. Helenaschool, Heilighart, O.S. Marienburg en O.S. Zeedijk (Nickerie). O.S. Zeedijk is door een miscommunicatie niet afgereisd naar Paramaribo.

In de halve finale versloeg O.S. Zanderij, Heilighart met 1 punt verschil (52 – 51). De ruststand was 37 – 26 en Sophiastlust 2 versloeg Oranjeschool met 80 – 52 ruststand.
De finale wedstrijd werd gespeeld tussen O.S. Zanderij en Sophiaslust 2. O.S. Zanderij won met een score van 90 -85.

Als blijk van waardering mochten de pupillen van O.S. Zanderij een schoolreisje maken naar Nickerie om alsnog een vriendschappelijke wedstrijd te spelen tegen O.S. Zeedijk op woensdag te spelen. O.S. Zanderij won ook deze wedstrijd met 83 – 66 van O.S. Zeedijk.

Gymleerkracht Gisele Palmtak geeft aan dat haar pupillen vooruit zijn gegaan in de techniek en tactiek. Commissielid schoolsport Jenny Cheuk A Lam zegt dat de kinderen zich behoorlijk hebben ingezet, een goed team vormen en erg sportief zijn.