Apoera kan nu ook zelf Bazo-kaarten SZF uitprinten
27 Mar 2019, 10:28
foto
De bevolking van Apoera kan nu ter plekke een Bazo-kaart krijgen. Op de voorgrond first lady Ingrid Bouterse-Waldring geflankeerd door minister Antoine Elias (links) en Rick Kromodihardjo van SZF. (Foto: NII)


In Apoera is het nu mogelijk om basiszorgkaarten ter plekke uit te printen. Alle diensten die het Staatsziekenfonds (SZF) biedt, zijn vanaf dinsdag ter plaatse te verkrijgen. SZF-directeur Rick Kromodihardjo zegt dat drie-en-een-half jaar terug het besluit is genomen om Apoera via Nickerie te dienen en dat is aardig gelukt. Er is een samenwerking met het Mungra Medisch Centrum (MMC). De eerste Bazo-kaart uit de printer werd overhandigd door de first lady, Ingrid Bouterse-Waldring aan Geniva Jubitana, een van de bewoners van het gebied.

Deze printer zal voor heel wat verlichting zorgen voor wat betreft de gezondheidszorg, zei de waarnemend directeur van MMC, Ruben Seedo. Hij bedankte het SZF voor de goede samenwerking waardoor deze mijlpaal kon worden bereikt, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Deze regering, met name de president, wil dat iedereen van goede gezondheidszorg wordt voorzien. De opdracht komt van hem, om de mensen overal in Suriname te voorzien van goede en toegankelijke gezondheidszorg, zei Kromodihardjo.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid zei dat elk mens recht heeft op gezondheid waar ook ter wereld en deze regering heeft dit goed ter harte genomen en zorgt ervoor dat ze dat ook doen bij iedereen.” Hij brengt onder de aandacht om de kaart niet te laten vervallen om daarna te klagen dat je toch moet betalen. “Dus let u erop. De regering heeft ervoor gezorgd dat u dit heeft maar komt u uw verplichtingen ook na," zei de bewindsman.

President Desi Bouterse was onlangs in Apoera waar hij de problemen van de mensen heeft aangehoord. Hij beloofde dat de Bazo-kaarten in orde worden gemaakt en kondigde aan dat minister Elias met een delegatie naar het gebied zou komen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May