Project voor duurzame houtproductie in uitvoering
26 Mar 2019, 17:33
foto
Stakeholdersmeeting op het bureau van SFOB. V.l.n.r.: Cylene France (SFOB), Ciefranie Abiamofo-Menig (DDOAS), Iwan Adjako (secretaris Saamaka Granman), Olson Morrison (SFOB), Jef Crab (Saamaka Wosu Coöperatie).


Het project ‘Supporting sustainable forestry in Surinamese tribal community with the purchase of a Mobile Sawmill’ staat in de startblokken. Projectcoördinator Cylene France van de Stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland (SFOB) geeft aan dat de middelen reeds zijn overgemaakt en er is gebrainstormd over de uitvoering en het aankopen van de materialen.

Het project moet leiden tot het beschikbaar zijn van voldoende houtproducten om technische instituten te bouwen en gemeenschappelijke voorzieningen, huizen en gebouwen te repareren in het Saamakagebied. Binnen dit project is SFOB belast met het beheren van de financiële middelen. Het gaat om een contributie verkregen uit het Canada Fund for Local Initiatives. Het project is een samenwerking met de Saamaka Wosu Coöperatie en het Directoraat Duurzaam Ontwikkeling Afro-Surinamers Binnenland (DDOAS) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO).

Het gaat om een van de 14 projecten die de SFOB vorige maand ter goedkeuring heeft ingediend bij de Alcoa Foundation. De ingediende projecten zijn verspreid over vijf districten. de Alcoa Foundation financiert alleen projecten in gebieden waar zij werkzaam is of is geweest. Het gaat in dit kader om de districten Brokopondo, Para, Wanica, Marowijne en Commewijne. De Alcoa foundation zal conform haar richtlijnen natrekken welke projecten prioriteit genieten voor de beschikbare financieringen.

De SFOB is een semi-overheidsinstelling, ressorterende onder het ministerie van RO. Haar missie is, een bijdrage te leveren aan het wegwerken van de sociaaleconomische achterstand van de binnenlandbewoners. Dat moet op den duur leiden tot de ontwikkeling van zelfstandige zelfvoorzienende plaatselijke economieën, meldt de voorlichting van RO, via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May