Special Olympians enthousiast onthaald op luchthaven
23 Mar 2019, 03:57
foto
Lachende gezichten van de Special Olympians bij aankomst van de World Games in Dubai op de Johan Pengel luchthaven. (Foto's: Alven Roosveld)


De Special Olympians zijn vrijdagavond hartelijk ontvangen door de 'Voel Je Helemaal Vrij Bazen' (VJHVB). De motorclubs Pakira, Q-Riders, Moksi Riders, BB Boys, Gonini en Free Angels hebben samen met ruim honderd personen gehoor gegeven aan de oproep om de atleten te verwelkomen op de Johan Pengel luchthaven.

De dertien leden tellende Surinaamse delegatie heeft in Dubai maar liefst 15 medailles veroverd. Zes gouden, zes zilveren en drie bronzen medailles zijn in de wacht gesleept tijdens de World Games. Zij kunnen zich meten met de buitenlandse artiesten. Het was een moeilijke weg voor Edward Gessel, voorzitter van de Special Olympics en zijn team, om ondanks gebrekkige middelen, de reis naar Dubai te realiseren. Met veel moeite is het gelukt om af te reizen.

De delegatie heeft een lange en vermoeiende reis achter de rug. Ze zijn vermoeid maar erg blij met de geboekte resultaten. Ouders, familieleden, vrienden en afhalers zijn in de beste stemming. De sfeer is opgewekt. In colonne is er gereden naar het Frank Cameron Centrum te Geyersvlijt. Na middernacht zijn de atleten verwelkomd door het ontvangstcomité met een brassband.

Melvin Groeneveld, voorzitter van VJHVB, zegt dat hij zich heeft ingezet omdat hij waardering heeft voor de sporters met een beperking. Er was ook een goede samenwerking met diverse media en het bedrijfsleven om zich in te zetten om de reis mogelijk te maken. Ondanks het late uur hebben mensen er alles aan gedaan om de atleten feestelijk te verwelkomen op Zanderij en in het Frank Cameron Centrum.
Advertenties

Saturday 28 May
Friday 27 May
Thursday 26 May