Hoefdraad: Sno is mentaal gestoord
17 Mar, 00:00
foto
Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën is niet van plan om met Iwan Sno, directeur van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS), in debat te gaan. "Hij is mentaal gestoord," zegt de minister om een reactie gevraagd tegenover Starnieuws. Sno heeft Hoedraad uitgedaagd voor een openbare discussie. Hij moet onderbouwen waarom hij Sno beschuldigt van manipuleren met het cijfer van het Bruto Binnenlands Product (BBP) 2010.

Sno heeft in een open brief aangegeven dat de uitspraken van de minister gedaan in De Nationale Assemblee op 21 februari grievend zijn. Hij heeft in een brief aan Hoefdraad dit kenbaar gemaakt, maar de minister heeft niet gereageerd. Er is ook geen correctie gekomen.

"Ik ga niet met mijn ondergeschikten in polemiek," zegt de bewindsman. "Als hij een issue heeft, moet hij maar naar de rechter gaan," zegt Hoefdraad. "Dat is mijn korte reactie hierop".

Sno geeft aan dat hij nimmer zou manipuleren met cijfers, ook al zou het gaan om een aardige minister of regering. Hoe walgelijk een minister of een regering ook zou zijn, zou het ABS onder leiding van Sno nooit ten nadele van de minister of de regering manipuleren met cijfers. Hij geeft de minister ruimte tot 29 maart om de discussie aan te gaan over het BBP van 2010.
Advertenties

Thursday 20 February
Wednesday 19 February
Tuesday 18 February