Del Castilho: DA'91 geen partij van holle frasen
11 Mar 2019, 02:02
foto
De feestvergadering van DA'91 zaterdagavond in ressort Welgelegen. De partij vierde haar 28-jarig bestaan.


DA'91 is geen partij van holle frasen en lege beloften. Dit zei Angelic del Castilho zaterdagavond tijdens de feestvergadering in ressort Welgelegen, waar de 28e verjaardag van de partij werd herdacht. Een van de afspraken op de nieuwe politieke agenda is dat de partij het levenslang verzorgen van gewezen ambtsdragers wil afschaffen en vervangen met een systeem van wachtgelden voor maximaal drie jaar. Ook is een harde afspraak met de samenleving dat alle door corruptie verkregen middelen en bezit teruggevorderd zal worden zonder aanzien des persoons.

Over de opkomst zegt Del Castilho dat hoewel niet alle stoelen in de zaal bezet waren, de organisatie terugkijkt op een geslaagde avond. Er circuleren foto's van de vergadering waar slechts enkele stoelen bezet waren. De partijvoorzitter zegt dat die foto gemaakt is nog voordat de avond goed en wel was begonnen.

DA’91 Jongerenvoorzitter, Grushenka Rozen, gaf aan dat zij als jonge Surinaamse vrouw een droom heeft van een eigen huis, een eigen bedrijf en een gelukkig en gezond gezin. Onder de huidige omstandigheden zullen al deze verlangens slechts bij wensen blijven. Het is dringend noodzakelijk dat jonge Surinamers actief participeren in de vormgeving en uitvoering van nieuw beleid, politiek anders beleid.

Don Chotkan, Districtsraad Wanica, riep op tot ondersteuning van het agrarische ontwikkelingsbeleid van de partij. Het is een beleid dat de nadruk legt op deskundigheid. De productiesector heeft dringend behoefte aan een lange termijn visie, waarbij vernieuwing innovatie en een groene strategie centraal staan. Met de visie van DA’91 is dit gegarandeerd.

"Vandaag vier ik samen met u deze mijlpaal. ik ben er nu wel bij omdat de partij 28 jaar lang standvastig is geweest. DA’91 heeft geen concessies gedaan aan de beginselen van de democratie, rechtsstaat, aan de normen en waarden die ons als samenleving in stand moet houden…”. Dit zei partijraadsvoorzitter, Sunil Oemrawsingh. Hij stond ook stil bij de grensproblematiek met de buurlanden en deelde de opvatting van DA’91: dat alle grensdisputen worden opgelost op basis van het volkenrecht en met inzet van internationale arbitrage. Hij ging in op de gevaren van niet goed bewaakte grenzen voor de veiligheid van de Surinaamse burger. DA’91 is voorstander van dat elke Surinamer belasting betaalt evenals de introductie van een fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst naar Nederlands model. Op de agenda van DA’91 staat ook de privatisering van parastatale bedrijven. Een van de bedrijven die daarvoor in aanmerking komt is SLM. Oemrawsingh tekende aan dat SLM zich in zeer slechte financiële conditie bevindt.

Del Castilho riep de aanwezigen op heel alert te blijven en voorbereid te zijn om te strijden voor het behoud van hun vrijheid. Zij deelde ook met de aanwezigen dat richting 2020 er nog meer barrières en misleiding zal worden ingezet om de burgers hun vrije keus te beïnvloeden en te beperken. DA’91 zal steeds de waarheid boven halen, onbevreesd, hard en duidelijk. Na 25 mei 2020 zal het puin geruimd worden en de nieuwe republiek vorm krijgen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May