Robinhood bindt Leo Victor met 3-0 aan zegekar
09 Mar 2019, 03:39

Regerend voetbalkampioen Robinhood heeft vrijdagavond in het Frank Essed Stadion met 3-0 gewonnen Leo Victor. Met de geboekte overwinning is Robinhood nu de koploper in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbal Bond. Aan spanning ontbrak het niet in deze titanenstrijd. Leo Victor kreeg vroeg in de eerste helft een domper te verwerken en moest met 10 man verder. De ruststand in deze ontmoeting was 1-0 voor Robinhood.

Robinhood heeft 39 punten uit 15 wedstrijden, terwijl Leo Victor met 37 competitiepunten de tweede plaats bezet. Ondanks de numerieke minderheid bij Leo Victor heeft de ploeg toch goed voetbal laten zien. Er werd hard gestreden en tactisch een heel mooie strijd geleverd. Echter was het Robinhood die aan het langste eind trok en naarmate de wedstrijd vorderde het spel geheel overnam. Robinhood kwam vroeg in de ontmoeting op voorsprong. Roxey Fer noteerde het eerste doelpunt van de avond. Doelman Seginio Profijt werd vaker op de proef gesteld door de agressieve aanvallen van Robinhood. Raynel Gambier kreeg vroeg in de ontmoeting een rode kaart na een lelijke overtreding. De rode kaart is Leo Victor duur komen te staan.

In de tweede helft was de dominantie van Robinhood zichtbaar. Leo Victor probeerde ondanks alles toch in het spel te blijven. Naarmate de minuten weg tikten, werd Robinhood steeds gevaarlijker en had de club de mogelijkheid om de wedstrijd met klinkende cijfers weg te stoppen. Een lange bal van de doelman van Ribinhood op Stefano Rijssel legde de basis voor het tweede doelpunt. De bal kwam op links bij Rijssel die zich snelde naar het doel. Hij gaf een voorzet waar Roché Rosebel, die als de kippen bij was en de 2-0 intikte voor de roodgroene formatie. Robinhood wilde meer. Mede door een verdedigingsfout bij Leo Victor kreeg Rijsssel de bal en brak goed door. Met een keihard schot zorgde hij voor het derde doelpunt.

Na de wedstrijd zei Rijssel dat er hard werd getraind en dat de voorbereiding goed was. Robinhood is ongeslagen en het streven is om op de eerste plaats te staan en deze te behouden. De captain bij Leo Victor, Ifanildo Misiedjan, was minder gelukkig. “Het verlies is hard overgekomen en dit willen wij zo snel mogelijk te vergeten. Het was de laatste wedstrijd van deze ronde. In de tweede ronde willen we weer met de zelfde agressiviteit de wedstrijden tegemoet gaan”. Hij geeft toe dat het vroege doelpunt en de rode kaart hen de de das om heeft gedaan. ”We staan niet meer op de eerste plaats. We komen sterk terug om weer voor de eerste plaats te gaan”, zei de captain.