Mensenrechten bij arbeid belangrijk voor Suriname en VS
09 Mar 2019, 14:27
foto
Minister Soewarto Moestadja overhandigt exemplaren van artikelen over Arbeidswetgeving aan de Amerikaanse ambassadeur Karen Lynn Williams. (Foto: Arbeid/NII)


Suriname en de Verenigde Staten van Amerika (VS) zijn op een lijn wat betreft erkenning van het belang van respect van mensenrechten, tegen de achtergrond van onmenselijke wreedheid die gepaard gaat met mensenhandel, dwangarbeid en kinderarbeid. Dit kwam naar voren bij een beleefdheidsbezoek van de nieuwe ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika, Karen Lynn Williams aan minister Soewarto Moestadja van Arbeid.

Moestadja en Williams, hebben met elkaar van gedachten gewisseld over politieke issues die betrekking hebben op het vlak van arbeid. Moestadja herinnerde aan de recente inspanningen van Suriname ter toetreding tot de Forced labour Convention. Suriname heeft hiermee een duidelijke politieke statement gemaakt naar de internationale gemeenschap toe, als land dat vastberaden is om gericht beleid en specifieke wetgeving toe te passen tegen mensenhandel en dwangarbeid, zegt de voorlichting van Arbeid, via het Nationaal Informatie Instituut.

Het Instituut voor Maatschappij Wetenschappelijk Onderzoek (IMWO) heeft kortgeleden met medewerking van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) en de Amerikaanse overheid, onderzoek gedaan naar het voorkomen van kinderarbeid in Suriname, met uitzondering van de districten Sipaliwini en Brokopondo.

Het ministerie zal met de ILO en de Amerikaanse overheid nagaan of er mogelijkheden zijn tot technische samenwerking in het streven naar verbetering van de handhavingsfunctie van de Arbeidsinspectie.

Moestadja overhandigde de ambassadeur exemplaren van ‘Arbeid in de pers, na 7 decennia eindelijk modernisering Arbeidswetgeving’ en de tweetalige publicatie ‘Modernisering van de Arbeidswetgeving in Suriname/Modernization of labour legislation in Suriname’.

De onderdirecteur Juridische en Internationale Zaken, Glenn Piroe, en de beleidsadviseur, tevens focal point mensenrechten, Effendi Djoeneri, waren aanwezig bij het gesprek. De ambassadeur was vergezeld van haar staffunctionaris, Rachidie Frangie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May