Hoofdverdachte hoort 20 jaar eisen
08 Mar 2019, 08:36
foto


Aanklager Shanta Mahadew heeft twintig jaar celstraf geëist tegen de hoofdverdachte in de drugszaak waarbij ruim 490 kilogram marihuana was gevonden in een woning. Voor de uitvoer van iets meer dan 38 kilogram marihuana eiste ze acht jaar celstraf en een boete van SRD 10.000 of een hechtenis van tien maanden. Voor het bezitten van 490 kilo marihuana hoorde Gavin S. nog eens twaalf jaar celstraf tegen zich eisen en een boete van SRD 50.000 of een celstraf van een jaar.

Behalve Gavin S. staan de overige verdachten in deze mega drugszaak Sulaimon A., Teshana H., Jamal K. en Samantha E. terecht. Ze zijn aangeklaagd voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen.

Volgens de aanklager heeft de hoofdverdachte de drugs aan de medeverdachten Samantha E. (19.480 gram) en Teshana H. (18.640 gram) afgestaan om deze uit te voeren naar Barbados. Tegen elk van deze vrouwen eiste Mahadew een celstraf van vijf jaar en een boete van SRD 10.000 gelijk aan tien maanden hechtenis.

Sulaimon A. en Jason K. hadden de vrouwen afgezet te Zanderij. Tegen Sulaimon A. werd voor de uitvoer van 38.120 gram marihuana een gevangenisstraf zes jaar geëist en een boete van SRD 8.000 of acht maanden hechtenis. Volgens Mahadew droeg deze verdachte kennis van de 3.400 gram cocaïne die ook in de woning is aangetroffen. Ze eiste hiervoor nog eens twee jaar celstraf en een boete van SRD 2.000, gelijk aan twee maanden hechtenis tegen deze verdachte. Jason K. had een controlerende taak. Hij hoorde voor het uitvoeren van 38.120 gram marihuana acht jaar celstraf en een boete van SRD 10.000 gelijk aan tien maanden hechtenis tegen zich eisen.

Gavin S. had bekend dat hij de ruim 490 kilogram marihuana in zijn bezit had. Hij verklaarde dat de drugs van iemand was die US$ 10.000 bij hem had geleend. De persoon zou hem binnen twee weken US$ 15.000 terugbetalen. Daarom was de drugs in zijn bezit. Deze verdachte had een woning van Sulaimon A. gehuurd om de drugs op te bergen. Voor de huurwoning betaalde hij US$ 1.500 per maand. In de woning werd ook 3.400 gram cocaïne gevonden. Volgens Gavin S. wist hij daar niets van aangezien de cocaïne in een andere ruimte werd gevonden. Ook bekende Gavin S. dat hij Samantha E. en Teshana H. in totaal 38.120 gram marihuana gaf om deze te smokkelen naar Barbados. Deze drugs was bestemd voor een vriend van Gavin S. die op Barbados woont en de drugs zou verkopen. Gavin S. had Sulaimon A. gevraagd om de vrouwen te vervoeren naar Zanderij. Ook Jason K. ging met de drie personen mee. Op 18 maart zal deze zaak verder worden behandeld.


Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May