BVSS zoekt informatie voor gedenkboek 55 jaar AVD
07 Mar 2019, 20:44
foto


De Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS) organiseert al langer dan een halve eeuw in de paasvakantie de Surinaamse Avondvierdaagse (AVD). Het bestuur van de BVSS, onder leiding van Purcy R. Olivieira, wil bij 55 jaar Surinaamse AVD een jubileumboek uitgeven. De gemeenschap wordt opgeroepen om tot eind april materiaal ter beschikking te stellen, voor opname in het gedenkboek.

Tegenwoordig draagt de AVD officieel de naam de BVSS-FernandesMcDonald’s® Surinaamse Avondvierdaagse. De loop zal dit jaar van 24 tot 27 april voor de 55ste keer gehouden worden. Vier dagen lang, zullen jong en oud, man en vrouw, sportief en feestend door de straten van Paramaribo trekken, zegt de BVSS.

De afgelopen jaren heeft de Surinaamse AVD verschillende hoogtepunten gekend, zoals het verkrijgen van de titel op het BVSS-Sportcentrum aan de Johannes Mungrastraat. Het meest recente hoogtepunt is de realisatie van het wandel- en trimparcours op het BVSS-P.O.S. (Purcy Olivieira Sportcentrum) terrein. In april 2014 was bij het gouden jubileum van de Surinaamse AVD, een loterij gehouden om die mede te kunnen financieren. De BVSS wilde op deze manier vaker bewegen in een veilige omgeving stimuleren.

In het jubileumboek zullen de geschiedenis, de ontwikkeling en de markante momenten gedurende de afgelopen 55 jaar worden vastgelegd. De BVSS is sedert vorig jaar bezig informatie te verzamelen over de Surinaamse AVD betreffende de periode 1964 – 2018. De organisatie doet een beroep op de gemeenschap, om foto’s, informatie over oud-bestuursleden, wandelaars/ groepen en of ander bruikbaar materiaal, ter leen te stellen. De informatie kan worden afgegeven bij het secretariaat van de BVSS aan de Oranjelaan 1.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May