Weg naar Balingsoela hersteld
06 Mar 2019, 22:19
foto
Een deel van de gerenoveerde weg naar Balingsoela. (Foto: NV Grassalco)


De weg naar Balingsoela in Brokopondo is vorige week hersteld door N.V. Grassalco en Rosebel Goldmines (RGM). De weg verkeerde in zeer slechte staat, zodanig dat voertuigen er niet makkelijk over konden. School- en staatsbussen weigerden de weg in te rijden en het was een probleem voor scholieren om de school te bereiken.

Leerlingen van de O.S Balingsoela die elders wonen en passagiers van de Staatsbussen werden op de afslag met de Afobakaweg afgezet en moesten te voet hun weg vervolgen. Leerlingen van Balingsoela die op scholen voor het voortgezet onderwijs in Brokopondo Centrum les volgen, moesten ook naar bedoelde afslag lopen.

Grassalco heeft 400 m3 Reject materiaal en 300 m3 van de gradatie 0-8 mm beschikbaar gesteld. Het materiaal vertegenwoordigt een waarde van ruim SRD 90.000,-. RGM heeft gezorgd voor het transport van de steenslag en het verspreiden van het materiaal op de wegstrekking, meldt de afdeling Corporate Image van NV Grassalco in een persbericht.

Grassalco had voordat het project met RGM startte, reeds 40 m3 steenslag gedoneerd om hele slechte delen van de weg alvast te herstellen. Dit materiaal is zelf door dorpelingen verspreid. Doordat het opknappen van de hele weg zo lang op zich liet wachten, hebben dorpelingen vorige week donderdag en vrijdag de Afobakaweg enkele uren gebarricadeerd. Dit optreden heeft voor veel ongerief gezorgd voor vooral weggebruikers. Toen de herstelwerkzaamheden startten, hebben de actievoerenden de barricades verwijderd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May