'NPS-veldbezoeken, voorbereiding op grote werk'
03 Mar 2019, 08:38
foto
Een vrouw rent naar de auto van NPS-voorzitter Gregory Rusland om hem te verwelkomen met een warme brasa.


“Onze veldbezoeken hebben niet slechts betrekking op het inventariseren van problemen waarmee mensen te kampen hebben, maar hoofdzakelijk om voorbereid te zijn op het grote werk dat op de NPS staat te wachten bij het verwerven van regeermacht”. Dat zegt NPS onderafdelingsvoorzitter van Tourtonne 4, Irshaad Fatemahomed. Na een aantal veldbezoeken in Paramaribo-zuid trekt de partijkaravaan door naar het noorden. Zuid geniet nog steeds alle aandacht, maar het blijkt volgens hem dat ook in het noorden er veel werk aan winkel is. Zo noemt hij de rattenplaag in de omgeving, wateroverlast de geringste regenbui, overwoekerde percelen, hangjongeren en de drugsproblematiek.

Ook de bewoners die zich hebben geregistreerd om lid te worden van de groene partij onderschrijven de problemen. "Luku fa mi skin e gro. Luku dya", laat een buurtbewoner zich uit bij het zien van de NPS. Zonder aarzelen laat hij zich samen met zijn gezinsleden registreren. Een vrouw rent blootsvoets uit haar erf wanneer zij voorzitter Gregory Rusland ziet aankomen. Zonder hem de gelegenheid te geven uit zijn auto te stappen, grijpt ze hem via de autoruit vast en geeft hem een stevige omhelzing en kusjes op de hand. "Mek' NPS pur' wi uit a benowtu yere. Neeehhh, nu is het genoeg zo. We willen een andere regering." De blijdschap bij de mensen onderschrijft volgens Rusland de roep om verlichting in deze slechte tijd.

Eerder op de dag was er in het partijcentrum Grun Dyari een bunkopu seri gehouden waarbij bezoekers zich ook uitspraken over de moeilijke leefomstandigheden en de verandering van beleid. Mavis Demon, voorzitter van de Stichting 'Uma opo wroko de fu du' zegt dat de activiteit is gehouden in samenwerking met de NPS vanwege het sociale karakter van de organisaties. Bezoekers konden behalve kleding en schoeisel ook huishoudelijke artikelen tegen een lage prijs kopen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May