Barcelona wipt Real ook uit La Liga
02 Mar 2019, 18:48
Lionel Messi viert het doelpunt van Ivan Rakitic. Barcelona heeft Real Madrid uit de Spaanse competitie gevoetbald. (Foto: AFP)

Barcelona heeft Real Madrid ook uit de Spaanse competitie - La Liga - geknikkerd. Vier dagen eerder ontnamen ze alle hoop bij de Madrilenen voor de Copa del Rey-titel dit jaar. Barcelona gaat aan kop met 60 punten. Real Madrid blijft steken op de derde plaats met 48. Voor de tweede keer in een week heeft Barcelona de Madrilenen in eigen huis verslagen. Dit keer met het kleinste verschil, 1-0.

Ivan Rakitic breekt door de verdediging van Real Madrid en neemt Sergi Roberto met zich mee in een één-twee combinatie. De Kroaat heeft het doel voor ogen. Sergio Ramos zit hem op de hielen, maar Rakitic blijft koelbloedig. Thibaut Courtois is verslagen in de 26e minuut; 1-0 voor Barcelona. Mooie afwerking van Rakitic, en een gruwelijke verdediging van de Madrilenen.

Sergio Reguilon reageert goed, maar het schot van de Spanjaard gaat wijd. Messi kan de score kort daarna verdubbelen, maar hij krult zijn vrije trap over het doel.

De verdediging bij de Madrilenen is lek. Courtois brengt steeds redding. Een poging van Vinicius Junior op doel eindigt in een ingooi voor de gastheer. En dan brengt Dani Carvajal de winnaar van de Golden Bal 2018 in stelling. Luka Modric is vrij, maar hij kopt de bal over het doel.

Barcelona domineert, ondanks dat Real aanvallend speelt. De Madrilenen zijn niet zo efficiënt in de aanval als ze waren met Cristiano Ronaldo. Tien schoten, maar slechts één op het doel in de eerste 45 minuten.

Messi dicteert het spel met zijn traagheid en kalmte met de bal. En dan gaat hij ineens in versnelling. Hij verplaatst en dribbelt het leder in moeilijke posities. Volgens sportexperts wordt hij met de jaren sterker.

Karim Benzema mist aan het begin van de tweede helft de gelijkmaker. Hij trapt wijd van dichtbij. Bijkomstigheid is dat hij buitenspel stond. Het blijft echter een onvoorstelbare misser.

Kort in de tweede helft wordt Toni Kroos gewisseld voor Federico Valverde. Tot dan heeft Gareth Bale de bal 17 keer geraakt, het minst van alle spelers op het veld.

Vinicius Junior is de beste inzet bij de Madrilenen. De Braziliaanse tiener breekt door, krult de bal, maar zijn schot wordt weggeslagen door Marc-Andre Ter Stegen. Terwijl de Madrilenen aanvallen, blijft hun verdediging zwak. Vinicius Junior krijgt weer een kans als Rakitic een bal slordig wegwerkt. Maar zijn schot wordt geblokt door Clement Lenglet.

Uiteindelijk wordt Bale toch vervangen door trainer Santiago Solari. Marco Asensio komt de gelederen versterken. Bij Barcelona maakt middenvelder Arthur plaats voor Arturo Vidal.

Solari kiest verder voor de aanval en vervangt Casemiro door Isco. Vinicius Junior doet hard zijn best voor Real, maar hij mist de afwerking. Bij Barcelona wordt Ousmane Dembele gewisseld voor Phillippe Coutinho. Met nog vijf minuten te gaan, domineert Barcelona het spel nog steeds compleet. Benzema krijgt nog in de slotminuten een prachtige kans, maar Ter Stegen staat op zijn plaats. Ook Messi mist in de slotfase om de score hoger op te trekken.

Real Madrid is in dit voetbalseizoen alleen nog in de race voor de Champions League-titel.