Ambtenaren gevonnist voor gekwalificeerde diefstal
01 Mar 2019, 15:02
foto


Anita S. en Shirley D., beiden ambtenaren, zijn donderdag gevonnist tot een celstraf van twee maanden onvoorwaardelijk. Shirley D. kreeg een proeftijd van drie jaar opgelegd, terwijl die van Anita S. twee jaar bedraagt. Shirley D. was eerder al gevonnist voor het wegnemen van drie pakken Maggi blokjes. Beide vrouwen stonden terecht voor gekwalificeerde diefstal. Ze hebben op 15 en 16 december van het afgelopen jaar in twee supermarkten drie diefstallen gepleegd.

De vrouwen hadden 14 pakken roomboter, een wiel kaas, drie flessen koffie, twaalf bussen Baygon, pakken Maggi blokjes en Dettol, weggenomen. Beide verdachten hebben de diefstal samen en in vereniging bekend. De gestolen goederen werden doorverkocht. Anita S. verklaarde dat Shirley D. haar had benaderd om de diefstallen te plegen. Ze merkte op dat het eerste geval goed was verlopen, waarna ze hun praktijken voortzetten.

Volgens aanklager Claudia Bruining heeft Shirley D. geen lering getrokken uit haar eerdere vonnis. Anita S. betuigde spijt. Al huilend gilde ze dat ze het nooit meer zal doen. Met het vonnis van kantonrechter Marie Mettendaf konden beide vrouwen donderdag naar huis.

Wanita Ramnath

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May