Jessurun: Regering moet falen toegeven
28 Feb 2019, 20:39
foto
Burgers uiten hun ongenoegen over de invoering van de Rij-en Voertuigenbelasting. (Foto: Raoul Lith)


Gebelgd over de Wet Rij- en Voertuigenbelasting en de manier waarop het wordt uitgevoerd, heeft Xaviera Jessurun van The Next Generation ook deelgenomen aan het protest over de maatregel die morgen van kracht wordt. Ze vindt dat de regering heeft gefaald en dat moeten kunnen toegeven. "De regering moet kunnen zeggen, 'we hebben dit ding niet goed doordacht. We gaan het heroverwegen en herbeoordelen'."

Jessurun: "Het is ongehoord dat er zoveel onvrede is. Je hebt gefaald als regering, maar ook als parlement." Hoop dat de wet wordt teruggedraaid, heeft ze niet. Waar ze op hoopt is dat "we als burgers onze strijdlust gaan vinden en op gegeven moment gaan zeggen 'tot hier en niet verder.'" Burgers hebben vandaag gehoor gegeven aan de oproep om hun stem te laten horen tegen de invoering van de Wet Rij- en Voertuigenbelasting.

Jessurun vraagt zich af hoe je in een samenleving door een wetsproduct, zoveel verdeeldheid kan hebben. Ze wijst erop dat er een groep mensen is die al twee dagen in de zon staat, een andere groep loopt met een bezwaarschrift in de hand dat de komende twee weken niet kan worden gesanctioneerd, weer een andere groep weigert de heffing pertinent te betalen uit principiële overwegingen en dan is er een groep die wil gaan betalen, maar die weigert om vijf uren in de zon in de rij te gaan staan.

"Het feit dat nu duizenden mensen in de zon staan, betekent dat ze tot het laatste moment hebben gewacht of niet bij machte zijn om de heffing op te brengen of ze zijn het er niet mee eens." De leider van The Next Generation benadrukt dat de regering het belang van de totale samenleving dient en niet het belang van enkele parlementariërs of "die 117.000 mensen die op ze hebben gestemd." Ze wijst erop dat de regering het belang van de totale Surinaamse bevolking moet dienen en dat zijn minstens 600.000 mensen. "Ze moeten naar ons luisteren en als er onvrede is, moeten ze naar ons luisteren. Dat is wat we proberen te doen hier."

Ze voorspelt voor eind van het jaar weer chaotische taferelen. "En ik denk niet dat de regering drie maanden voor de verkiezingen onrust wil." Jessurun stelt dat de totale samenleving de grote verliezer is als je de regering niet meer kan vertrouwen. "Een regering moet ervoor zorgen dat je kinderen naar school kunnen gaan, dat je een toekomst hebt, dat je kunt sparen, dat je kan groeien als mens. Dat is de taak van een regering." Ze voegt eraan toe: "Als ze dat niet doen en ze behartigen alleen de belangen van hun eigen groepje, dan zijn we allemaal de grote verliezers."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May