Lange rijen bij verschillende locaties
28 Feb 2019, 06:25
foto
Op verschillende locaties in het land hebben mensen urenlang in de rij gestaan om de rij- en voertuigenbelasting te betalen. Een beeld bij EBS Gladiolenstraat. (Foto's: Raoul Liht)


Duizenden hebben de afgelopen dagen in lange rijen gestaan bij verschillende plekken waar rij- en voertuigenbelasting betaald kan worden. Veel mensen hebben tot de laatste dagen gewacht. "Ik wilde wachten op de rechtszaak, maar de behandeling duurde lang," zegt een vrouw aan Starnieuws die gisteren langer dan drie uren in de rij heeft gestaan bij Telesur aan de Zonnebloemstraat. Verschillende mensen voeren aan dat ze gewacht hebben op de uitbetaling deze maand om de auto te kunnen verzekeren.

De belasting is ingegaan per 1 januari. De regering heeft besloten twee maanden uitstel te geven, omdat de faciliteiten te wensen overlieten en veel mensen klaagden. Enkele van de veel gehoorde klachten zijn dat het systeem is uitgevallen en de stickers op zijn. Mensen die lange tijd in de rij gestaan hadden, kregen tot hun irritatie te horen dat ze de volgende dag terug moeten komen. Zij konden zich wel registreren.

Voor vandaag zijn er acties gepland tegen de herinvoering van de Rij- en Voertuigenbelasting. Ook is een rechtszaak aangespannen tegen de Staat die vandaag voorgaat. Er zal gedemonstreerd worden op het Kerkplein om de belasting terug te draaien. De mensen hebben er ook moeite mee dat slechts 10% bestemd is voor herstel van wegen, terwijl de rest gaat naar de financiering van de begroting.

De politie heeft ook geen instructies gekregen over hoe op te treden tegen mensen die deze belasting niet hebben betaald.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May