Pencak Silat scholen tonen hun kunnen in Commewijne
26 Feb 2019, 23:03
foto
Verschillende Pencak Silat scholen hebben meegedaan aan wedstrijden gehouden te Commewijne.


Diverse scholen hebben meegedaan aan de 'Commewijne Pencak Silat Seni Aliran' te Nieuw Amsterdam zondag. Deze activiteit had een wedstrijdkarakter en elke deelnemende Pencak Silat school werd in de gelegenheid gesteld om haar stijlpatroon te presenteren. De vele groepsdemonstraties en solo ‘performances’ van jonge en oudere leerlingen maakten het de juryleden niet makkelijk en lieten een positieve indruk achter bij de toeschouwers.

Dit evenement werd gehouden door de Pencak Silat scholen Tjokro Buwana en Singo Yudo onder auspiciën van de Pencak Silat Federatie Suriname. Pencak Silat is naast een gevechtssport ook een kunstvorm. Deze kunstvorm (bekend als Seni) wordt gedemonstreerd middels een combinatie van dynamische aanvals- en verdedigingstechnieken waarbij er ook wapens worden gebruikt.

Naast de demonstraties waren er ook enkele spannende vechtpartijen (Tanding) tussen atleten van de verschillende scholen. Bij de groepsdemonstraties kwamen de scholen Setia Hati, Sanggar Seni Silat Suriname (4S), Singa Sakti Cimande en Pamor Badai als grote winnaars uit de bus.

Nieleen Soikromo (Panca Sila), Re-ann Ronopawiro (Setia Hati), Haryadi Tjokrotaroeno (Tjokro Buwana) en Quinton Soeri (Panca Sila) wisten de eerste prijs in de wacht te slepen voor de gewapende en ongewapende dames- en herenklasse.

Ichairo Kasanwidjojo (4S), Jordi Autar (Pamor Badai), Zivanio Keling (4S), Ravanelli van Genderen (4S) en Tamani Autar (Pamor Badai) behaalden de eerste prijs in hun gewichtsklasse voor de Tanding.

Tijdens dit evenement vond ook de certificaatuitreiking plaats voor de cursus “Grondmotorische Vaardigheden”, die eerder deze maand werd georganiseerd door Boeroe Swing in samenwerking met de Pencak Silat Federatie Suriname. De trainers van de Pencak Silat scholen die zijn aangesloten bij de Pencak Silat Federatie Suriname, hebben met het afronden van deze cursus extra ‘tools’ meegekregen om de atleten beter te trainen en begeleiden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May