Valies: NPS heeft een goede 'track-record'
27 Feb 2019, 00:54
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland verwelkomt Wilgo Valies in de partij. Het nieuwe lid Michel Felisi kijkt toe. (Foto: Raoul Lith)


NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft Wilgo Valies warm onthaald in partijcentrum Grun Dyari dinsdag. Hij is blij dat Valies en afgelopen maand Michel Felisi gekozen hebben voor de groene partij. Valies heeft zijn lidmaatschapskaart en propagandamateriaal ontvangen. De oud-voorzitter van de Bond van Leraren en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname zegt ook gesprekken gevoerd te hebben met de PRO en VHP. Gekozen is voor NPS omdat deze partij consistent is in haar standpunten en consequent opkomt voor de democratische beleving. Ook heeft de NPS een goede 'track-record'.

Nadat Valies een persconferentie gehouden had waarbij hij zijn keuze toelichtte, begaf hij zich naar het NPS-hoofdkwartier. Rusland merkte op dat Suriname in grote problemen is beland wat de financieel-monetaire situatie betreft. Nu is de informatie ook duidelijk geworden dat de regering aan monetaire financiering gaat doen. Dit is volgens de politicus zo niet uitgelegd in De Nationale Assemblee. Er is veel werk te doen in het land, benadrukte de partijvoorzitter.

Valies zei dat het land uit het diepe dal gehaald moet worden. Hij wil zich inzetten voor land en volk. Hoewel onderwijs zijn baby blijft, zal de totale ontwikkeling van het land aangepakt moeten worden. Hierbij is het nodig om de positieve krachten te bundelen. "De richting die wij nu opgaan door het toedoen van het beleid moet voorkomen worden. Wij willen geen situatie hebben zoals in Venezuela. Wij kunnen niet aan de kantlijn blijven toekijken," benadrukte Valies. Hij riep de samenleving op om niet stil te blijven zitten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May