HVB steekt helpende hand naar Sunnypoint
26 Feb 2019, 17:20
foto
De politieke partij HVB heeft twee kernen te Sunnypoint geïnstalleerd. (Foto: HVB)


Het is de taak van de burgers om samen met de overheid Sunnypoint te transformeren van een probleemgebied naar een ontwikkelingsgebied. 'Wi sabi dat a grontori na wan bigi probleem gi wan lo Srananman, ma un no kan vertrap den regels fu lanti. Occupatie is strafbaar," zei politiek leider van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging, Raymond Sapoen, aan de bewoners van Sunnypoint.

Hij heeft hen gezegd dat de problemen waarmee zij op de locatie te kampen hebben, zo snel als mogelijk moeten worden opgelost. Sapoen heeft een dringend beroep op hen gedaan occupatie na te laten. Hij vertelde dat het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer bezig is met de eigenaar van het geoccupeerd terrein om een redelijke betalingsregeling te treffen voor degenen die bereid zijn te kopen. Hij hoopt dat dit fenomeen nooit meer voorkomt.

HVB-voorzitter heeft de bewoners van Sunnypoint de tegenwaarde van US$ 1.000 geschonken als bijdrage voor de opzet van een bakkerij. "Overal waar de HVB het ondernemerschap kan stimuleren, zal de partij haar bijdrage leveren." Hij voegde eraan toe dat training, scholing en dergelijke daarbij onontbeerlijk is. Een van de training die de HVB verzorgt, is 'Reparatie Computers.'

Er is ook aandacht gevraagd voor het waterprobleem van het project en de modderige wegen op de locatie. Een delegatie van de HVB heeft gisteren het Sunnypoint gebied bezocht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May