Mexico weigert partij te kiezen in crisis Venezuela
26 Feb 2019, 15:15
foto
President Andres Manuel Lopez Obrador van Mexico weigert partij te kiezen in de crisis in Venezuela.


De president van Mexico zei vandaag dat hij geen partij zou kiezen in de crisis in Venezuela. De reactie van president Andres Manuel Lopez Obrador komt een dag nadat de Amerikaanse vicepresident Mike Pence Mexico aanspoorde om oppositieleider Juan Guaido te erkennen als de rechtmatige president van Venezuela.

Een politieke en economische crisis in Venezuela bereikte vorige maand een nieuw hoogtepunt toen Guaido, de voorzitter van De Nationale Assemblee van het land, zich tot interim-president verklaarde in weerwil van de regering van president Nicolas Maduro.

"Ik wil hier niet bij betrokken raken, het is vrij duidelijk", vertelde president Lopez Obrador aan journalisten op zijn reguliere nieuwsconferentie. "Mexico respecteert het besluit van andere mensen, van andere regeringen."

Guaido werd gesteund door de Verenigde Staten en verschillende Europese machten, maar de linkse Lopez Obrador heeft herhaaldelijk geweigerd de naam van Mexico aan de lijst van zijn aanhangers toe te voegen. Op de vraag of hij Guaido zou steunen na de opmerkingen van Pence op maandag, drong Lopez Obrador er bij alle partijen in Venezuela op aan om een ​​vreedzame oplossing voor de crisis te zoeken. Hij zei dat de Verenigde Naties zou moeten helpen bij het oplossen van een geschil over humanitaire hulp. "We willen geen partij kiezen," zei hij later.

Lopez Obrador werd ook gevraagd om commentaar te leveren op de korte aanhouding in het presidentiële paleis van Venezuela van de in Mexico geboren presentator van Univision, Jorge Ramos, en zijn team op maandag. "Ik spreek vanaf hier mijn solidariteit met hem uit. Wat ik niet wil doen, is me bemoeien met een kwestie die sterk gepolariseerd is," zei hij, eraan toevoegend dat hij het protest van het Mexicaanse ministerie van Buitenlandse Zaken over het incident in het Miraflores-paleis steunde.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May