Directie AZP betreurt gang van zaken rond aanrijding
26 Feb 2019, 00:54
foto


De directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zegt de gang van zaken te betreuren rond de aanrijding op de hoek van de Boni- en Jolicoeurstraat, zaterdag. Bij aankomst van de Spoedeisende Hulp (SEH) bleek dat de ambulance van Sur-CAD aanwezig was, maar het slachtoffer lag nog op het wegdek en was nog niet overgeplaatst op de brancard. De politie heeft na kort overleg met het ambulanceteam van het AZP, op dat moment volgens protocol deze de instructies gegeven om over te nemen.

Bij zware aanrijdingen schakelt de politie altijd de ambulancedienst in. De melding van deze aanrijding kwam via het Command Center (de Centrale Meldkamer) binnen om 04:41 uur. Om 04:51 uur roept het command center de ambulance weer op ter vaststelling van hun locatie – op dat moment omgeving politie post Geyersvlijt – en om 04.52 uur was de ambulance van het AZP ter plaatse.

Het ambulanceteam AZP heeft volgens het trauma protocol al het nodige gedaan voor de opvang van ernstig gewonde traumaslachtoffers en is binnen 10 minuten weer vertrokken richting het ziekenhuis, waarbij via portofoon de SEH over de toestand van het slachtoffer werd geïnformeerd, ter voorbereiding van het nodige bij aankomst. De ambulance van het AZP arriveerde om 05:16 uur bij de SEH met het slachtoffer.
Het ambulanceteam van het AZP heeft nimmer anderen belet om eerste hulp te bieden aan het slachtoffer, zegt de directie.

"Wij juichen juist de inzet toe van alle ambulancediensten in Suriname – RGD, RKZ, SUR-CAD en tot voor kort Libi Makandra, die een belangrijke rol heeft vervuld in het district Wanica – en zullen in dialoog treden met alle betrokken stakeholders ter verbetering van de ambulancedienstverlening naar de samenleving toe," deelt het AZP mee.
Advertenties

Saturday 25 September
Friday 24 September
Thursday 23 September