Bouterse: Bouw huizen aan particulieren overlaten
26 Feb 2019, 04:41
foto
President Desi Bouterse heeft maandagnacht als eerste een krans gelegd bij het Monument van de Revolutie. (Foto: Leroy Troon)


President Desi Bouterse deelde maandagnacht op 'Revoplein' mee dat de regering huizen bouwen over gaat laten aan particulieren. Op 8 of 9 maart zal een particulier starten met bouw van 750 woningen. Eerder zijn drie keer 200 huizen opgeleverd.

Bouterse zei dat na een periode van experiment besloten is om wetten te maken en randvoorwaarden te creëren waardoor particulieren dit moeilijke werk kunnen doen. De regering zal doorgaan met bouw van scholen en miljarden aan infrastructuur. Verder heeft gronduitgifte alle aandacht van de regering. Er zijn zoveel aanvragen dat het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer volgens de president er gek van wordt.

Over volksgezondheid zei de president dat er miljarden aan subsidies worden gegeven, maar de zorg is nog niet wat het wezen moet. Hij is blij dat hij betrokken is bij discussies met specialisten, artsen en deskundigen, waarbij hij ziet dat het niet alleen om het geld gaat. De artsen mogen veel verdienen van Bouterse, maar er moet voor gezorgd worden dat er daadwerkelijk een goede basis wordt gelegd voor de gezondheidszorg.

Een groep die ook aandacht heeft van Bouterse zijn de sociaal zwakkeren, vooral mensen met een beperking. Ook seniore burgers worden niet vergeten. Het milieu is eveneens een zorgpunt. De president merkte op dat er nog veel te doen is in het land.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May