PRO vraagt regering om betaling AOV aan Godo
25 Feb 2019, 22:34
foto
PRO-voorzitter Gerold Sewcharan (3e van rechts) met partijgenoten in het dorp Godo te Boven Suriname in het district Sipaliwini. (Foto: Mediacommissie PRO)


De Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) heeft in het weekend een bezoek gebracht aan het dorp Godo aan de Gran Rio in het district Sipaliwini. De partij zegt met een gevoel van schaamte aangehoord te hebben dat de Algemene Oudedagsvoorziening (AOV) over de afgelopen periode nog steeds niet aan al de ouderen te Godo, is uitgekeerd. Op de regering wordt een beroep gedaan om zich aan haar plichten jegens deze burgers te houden.

De PRO heeft na Coronie, Marowijne, Para en Brokopondo een kennismakingsbezoek gebracht aan het dorp in Sipaliwini. De PRO gaat voor rechtsbeleving door en ontwikkeling van elke Surinamer, ongeacht etniciteit en woonplaats. De openheid waarmee de mensen de PRO-leden hebben ontvangen, was gewoon verbluffend, zegt PRO in een persbericht.

In gesprekken met kapiteins en basja’s van Godo zijn de achterstanden in rechtsbeleving en ontwikkeling op verschillende gebieden aan de PRO-leden uiteengezet. Gesteld mag worden dat de bewoners getoond hebben bereid te zijn mee te werken aan de noodzakelijke veranderingen voor een beter leven. De beleving van de rechten op onderwijs, gezondheidszorg, huisvesting en economische activiteit door de burgers van Boven Suriname zal in het beleid van de PRO, mocht zij regeerverantwoordelijkheid krijgen, tot een prioriteitsgebied behoren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May