Suriname leent US$ 15 miljoen van Eximbank
06 Feb 2019, 17:22
foto
Minister Lekhram Soerdjan van LVV, minister Gillmore Hoefdraad van Financien, Sailesh Prasad van de Eximbank en de Indiase ambassadeur Mahender Singh Kanyal. (Foto: NII)


Suriname heeft US$ 15 miljoen geleend van de Indiase Export-Import Bank. Het geld is bedoeld voor de aanschaf en installatie van 19 pompen voor de ontwatering.

De pompen zijn bestemd voor tien woongebieden in de districten Commewijne, Nickerie en Saramacca. De bedoeling is dat de wateroverlast met deze pompen zal zijn verlopen. Landbouwers en bewoners in die gebieden hebben vaker wateroverlast. De verwachting is dat niet alleen de agrarische sector de voordelen van deze pompen zal ondervinden, maar ook de plaatselijke bevolking.

Onder de tien woongebieden vallen Mariënburg, Montresoir en Zorgvliet in Commewijne, de Djakartaweg, Henar en Rotterdam in Nickerie en de Bombay kanaal, Jankie kanaal, La Poule en Zondervan Kanaal in Saramacca.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financien heeft de leningsovereenkomst getekend in bijzijn van Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij en de ambassadeur van India in Suriname, Mahender Singh Kanyal. De vertegenwoordiger van de Eximbank, Sailesh Prasad, was in de periode van 29 tot en met 31 januari op werkbezoek bij minister Hoefdraad. Hij heeft ook gesprekken gevoerd met andere organisaties om de mogelijkheden van de Eximbank nader toe te lichten.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May