Ferrier: Grote stap naar afstandsonderwijs gezet
06 Feb 2019, 01:46
foto
Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur feliciteert directeur Robby Holband van PTC. (Foto: Raoul Lith)


Onderwijsminister Lilian Ferrier zegt dat met de 'Distance Education Hub’ het Polytechnic College Suriname (PTC) een grote stap heeft gezet. Dit is volgens haar echt een geweldig compliment waard. De bewindsvrouw heeft maandag een plakkaat onthuld. Het afstandsonderwijs is een onderdeel is van het Technical and Vocational onderwijs en Training (TVET) project.

Ferrier merkt op dat de samenleving kan zien dat met dit project heel veel gedaan wordt op het gebied van onderwijs, in tegenstelling tot wat er beweerd wordt in De Nationale Assemblee. “We zijn met sprongen vooruit gegaan. Er is heel lang gepraat over distance learning waarbij er wat dingen zijn gedaan maar niet zijn gerealiseerd. Nu staat het er,” stelt Ferrier. Ze geeft aan dat het project iets is om trots op te zijn. De minister zegt dat zoveel mogelijk leerkrachten getraind zullen worden. Met de opgedane kennis kunnen zij leerlingen die geen optimale kansen hebben in de verre districten, bereiken en zo hen mogelijkheden geven zichzelf te ontwikkelen.

Binnen het TVET project zullen er in districten op verschillende locaties praktijkcentra opgezet worden. Het is de bedoeling dat deze locaties in verbinding zullen zijn met de Distance Education Hub. “Middels deze hub kun je een goed instructieprogramma samenstellen en die kunnen op de locaties uitgezonden worden. Je hoeft daar maar iemand te hebben die het begeleidt, zodat inderdaad de studenten in de verre gebieden gebruik kunnen maken en zichzelf kunnen ontwikkelen,” meent Ferrier.

Voor Robby Holband, directeur van het PTC, is de hub tweeledig. Met de nieuwe ITC infrastructuur kan het onderwijs vanuit het PTC op een andere manier aan de samenleving worden aangeboden. Ook zullen de lbo praktijkcentra ondersteund worden als het gaat om elektronisch onderwijs over programma's die zij nodig hebben online of als die ontwikkeld moeten worden. Studenten kunnen in hun eigen tempo werken en hun eigen tijdschema's bepalen, afhankelijk van hun persoonlijke omstandigheden. Hoewel de processen voor de samenwerking nog niet helemaal zijn uitgekristalliseerd, zegt Holband dat het in de praktijk niet moeilijk hoeft te zijn.

Dit project wordt door de overheid gefinancierd met een lening van de Islamic Development Bank (IsDB). Er is een heel nieuw ICT infrastructuur opgezet. ICT apparatuur (Pc's, laptops, smartboards) en diverse technische applicaties zijn aangeschaft. Het gebouw aan de Slangenhoutstraat is technisch helemaal aangepakt en ook is de beveiliging opgevoerd.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May