Frankrijk: Tien doden bij brand, vrouw ingerekend
05 Feb 2019, 12:40
foto
Een flatgebouw in een rijke woonwijk in Parijs stond vanochtend vroeg in lichterlaaie . Er zijn tien doden gevallen. (Foto: Reuters)


Een vrouw is gearresteerd nadat 10 mensen bij een felle brand omkwamen in een flatgebouw in een rijke buurt van Parijs. Bij de brand in de Franse hoofdstad in de vroege ochtend, zijn minstens 31 mensen gewond geraakt, onder wie zes brandweerlieden.

De Franse president, Emmanuel Macron, drukte op Twitter de gevoelens van de natie uit. "Frankrijk wordt wakker met de emotie na de brand in de Erlangerstraat in Parijs gisteravond."

Ongeveer 200 brandweerlieden bestreden de vlammen, die om ongeveer 1 uur lokale tijd begon en na enkele uren was gedoofd. Brandweerlieden beschreven het gebied als een "scène van ongelooflijk geweld".

"Ik hoorde een vrouw schreeuwen in de straat, huilend om hulp," vertelde getuige Jacqueline Ravier, die tegenover het gebouw woont, aan persbureau Associated Press. Ze zei dat geschokte inwoners werden geëvacueerd en naar haar gebouw en het aangrenzende gebouw werden gebracht. Ravier zag "een jonge man in zijn ondergoed", zwartgeblakerd door rook, en een vrouw onbeweeglijk op de grond buiten.

Het zuidwesten van de hoofdstad is populair bij toeristen en kijkt uit over bezienswaardigheden, zoals de Trocadero, de Eiffeltoren, het stadion van Paris Saint-Germain, het Parc des Princes, het pittoreske Bois de Bologne en een scala aan chique winkels en restaurants.

"We moesten veel reddingsacties uitvoeren, waaronder een aantal mensen die op het dak was gevlucht. Dertig mensen werden op ladders geëvacueerd", vertelde brandweerwoordvoerder Clement Cognon aan persbureau AFP. Verschillende straten van de chique wijk werden afgezet door politie en brandweerlieden.

Eind december waren twee vrouwen en twee meisjes gestorven aan verstikking door een brand die uitbrak in een volkshuisvestingsblok in een voorstad ten noordoosten van Parijs. In januari kwamen vier mensen om in het 9e arrondissement nadat er brand uitbrak na een gasexplosie.